Тази рецепта е рожба на , в която да оползотвори

...
Тази рецепта е рожба на , в която да оползотвори
Коментари Харесай

Винен кебап с месо

Тази рецепта е рожба на, в която да оползотвори виното, което не пие. Веднага се сетих за винен кебап. Всъщност алено вино поставям съвсем на всяко ядене, в което има домати. Като дребна помня майка ми го приготвяше постоянно, дори с вариации с телешки език. Много добре помня, по какъв начин не обичах ориза - класическата гарнитура за поднасяне, по тази причина се смиляваше и постоянно имаше и картофено пюре. За благополучие, към този момент съм преоткрила ориза и предлагането ми за гарнитура остава той.

Молбата за рецепта ме хваща по време на Коледните пости. Аз заговявам за повторно по това време. Цвети също се възпламени и по този начин се роди плана за. За половинката ми те ме важат с цялостна мощ, та това ядене е за него. За мен подготвих постна опция -, пробвайте и него. За страдание сготвям вечер главно и това се отразява на фотосите, само че значима е концепцията.

Рецептата взех от, по този начин наречената от мен, Библията. Това е " Единен алманах предписания за заведенията за публично хранене " от 1981 година, подарък ми е от татко ми. Първите ми готварски опити започнаха тъкмо от нея, като първоизточник на това кое и какъв брой тъкмо да се постави. С времето разбрах, че е къде по радостно да се импровизира, само че допускам с цел да стигнеш до това първо преминаваш през това " да спазя рецептата ". Та в случай че има нещо, което си има точна рецепта - това са рецептите поместени в Библията:) Основно се употребява, само че също по този начин може да се употребява, телешко, овнешко или говеждо месо.

за 4 порции

800 грама
(от плешка или от бут- ябълка шол)
20 гр олио
5 г масло
100 гр лук
20 гр доматено пюре
1 и 1/2 с.л брашно
100 мл вино
1 ч.л червен пипер
1 дребен дафинов лист
2 с.л свеж магданоз
1 к.л черен пипер- на зърна
сол на усет


Месото се измива и нарязва на късчета към 20-30 грама (парчета 3 на 3 см).

В рецептурника е записано частите да се поръсят със сол и черен пипер и да се размесят със ситно нарязания лук. Аз обаче ви предлагам да задушите в лой първо месото, след което да добавите лука.

Добавете аления пипер, разбъркайте за малко и залейте с разреденото с вода доматено пюре (или доматен сос) незабавно, с цел да не загори аления пипер (нещо, което се случва много бързо).

В истинската рецепта се поставя доматено пюре, само че аз имам налични домашно консервиран сос от домати, по тази причина употребявам към 150 мл от него. Ако решите да употребявате пюре - размийте го с малко вода. Доматите се прибавят към задушените месо и лук.

Добавя се и половината от виното и гореща вода, съвсем да покрият месото. Всичко се оставя на слаб огън да се задуши до омекване на месото.

Маслото и брашното се запържват до златисто, прибавя се малко вода с цел да стане еднородна примес и се прибавя деликатно към ястието.

Тук, в рецептурника, написа да се постави във фурната и да се дозадуши месото, само че аз не преставам процеса в тенджерата. Добавям дафиновия лист, черния пипер, останалото вино и оставям да се досвари още 15 минутки, понякога греша, с цел да не залепне брашното по дъното.

Поднася се с гарнитура ориз,. Аз персонално избирам просто добре почистен и сварен ориз с малко сол. В края на варенето му, малко преди да е подготвен изцяло и към момента има вода го изключвам и не подвигам капака. Тогава става тъкмо по метода, по който ми харесва.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР