В светлината на слънчевите лъчи и с пулсиращия аромат на

...
В светлината на слънчевите лъчи и с пулсиращия аромат на
Коментари Харесай

Божествено лесен мармалад от кайсии

В светлината на слънчевите лъчи и с пулсиращия мирис на лятото, пробвайте тази рецепта за мармалад от кайсии. Нежните, сочни плодове на се трансформират във вълшебно прелъщение, което ще ви завладее със сладостта и блясъка си.

“Със своята блестяща оранжева цветова палитра и сладостен мирис, мармаладът от кайсии е освен вкусово преживяване, само че и израз на наслада и приятност. С него можете да поднесете слънчевото лято във всяка кухня, да развеселите утринните си закуски и да създадете уютна атмосфера, изпълнена със сладки мемоари. ”


Опитайте тази чудесна рецепта за мармалад от кайсии, която може да се подготви у дома:

1 кг зрели кайсии
800 г захар
Сокът от 1 лимон
1 ванилиева шушулка (по избор)

Измийте и обелете. Ако плодовете са доста твърди и мъчно се отделя кожата, може да ги потопите за малко във вряла вода. Махнете костилките и нарежете плодовете на ситни части.

Поставете нарязаните кайсии в огромна тенджера и прибавете захарта. Разбъркайте добре, с цел да се смесят плодовете със захарта.

Покрийте тенджерата и оставете сместа да почива в хладилника през нощта. Това ще помогне на да освободят сок и мирис.

На идващия ден поставете тенджера с на котлона на междинна топлота. Добавете сокът от лимона и ванилията, в случай че употребявате.

Загрейте сместа до кипване и намалете огъня на едва. Оставете мармаладът да къкри към 1 час, като постоянно разбърквате.

Проверете дали мармаладът е подготвен, като извършите тест за плътност. Вземете малко количество от сместа с лъжица и поставете върху паница. Ако се събира и не се разлива, мармаладът е подготвен.

Следва да го прехвърлите в сухи и стерилизирани буркани. Затворете добре бурканите и ги обърнете с капачката надолу. Оставете ги по този начин, до момента в който се охладят изцяло.

Този мармалад от кайсии е съвършен за намазване върху пълнозърнест самун, тост или палачинки. Насладете се на лятото и слънчевия усет на през цялата година.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР