, които човечеството познава. Днес на фона на разнообразието, с

...
, които човечеството познава. Днес на фона на разнообразието, с
Коментари Харесай

Аспержов зелен боб с пушен бекон

, които човечеството познава. Днес на фона на разнообразието, с което разполагаме, той е изгубил от известността си. Даже доста хора го свързват с безвкусни ястия и остарели разбирания за храненето, само че той би трябвало да бъде оправдан, тъй като е потребен, обичаен и наличен.

Юто* съм го сготвила, нали съм в Северозапада, когато го подготвям, нищо, че ще тръгне към азиатската тематика.



“Аспержовият фасул е нежен поначало и по същност следва да остава хрупкав и нежен, а не преварен, както в нашата българска кухня. ”


Можете да си оставите някои по-дълги за повече фаца.
Основно отстраняваме края, в който има дръжки.
Следва да го бланшираме за към 10 минути, след което незабавно го слагаме в съд със студена вода и лед, с цел да прекъснем шоково топлинната обработка, и да запазим хубав и ослепителен зелен цвят. Отцеждаме го.

В бездънен тиган запържвам опушен бекон на кубчета (те за подобен са му го продали на Жоре, но то си е флейка по-скоро). Бутвам го встрани в тигана и прибавям нарязана камба - тя е сезонна, месеста и тук за мен се връзва съвършено. И тях ги бутам и прибавям моркови, нарязани с белачката на ленти и праз, той сезонен също, а Котката обича това.

Добавям джинджифил на прахуляк, ютото чили, (имам и един азиатски микс подправки, домакински, който не е задължителен)3-4 наситнени скилидки чесън.

Разбърквам всичко, прибавяме аспержовия зелен фасул, най-малко 50 мл соев сос. Няколко резенчета домати, сусам и изключвам.

*люто

Ако желаете да ми споделите дали ви хареса - елате в.







Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР