Световната номер 1 в женския тенис - Ига Швьонтек, спечели

...
Световната номер 1 в женския тенис - Ига Швьонтек, спечели
Коментари Харесай

Швьонтек спечели трета поредна титла в Доха

Световната номер 1 в женския тенис - Ига Швьонтек, завоюва първия за годината Мастърс. 22-годишната полякиня надделя във финала представителката на Казахстан Елена Рибакина със 7-6(8), 6-2 за 2:17 часа игра в Доха, Катар. Това е трета поредна купа за Швьонтек от конкуренцията.


Мачът стартира доста по-добре за Рибакина, която на два пъти проби сервиса на Швьонтек и поведе с 4-1. В почивката след петия гейм обаче представителката на Казахстан имаше потребност от здравно спиране, защото нарани крайници си при рухване. За благополучие, казусът не бе сериозен, само че все пак за известно време придвижването ѝ по корта бе повлияно от контузията.

Швьонтек се възползва оптимално от усложненията на съперничката си и изравни резултата, само че след това Рибакина още веднъж заигра на високо равнище и проби за 6-5. Третата сложена обаче не се възползва от опцията да сервира за сета и се стигна до тайбрек.

В него Швьонтек пропусна три сетбола, два от които следващи, само че Рибакина също пропиля късмет да затвори сета. Равенството се резервира до 8-8, когато международната №1 пласира бекхенд уинър, последван от невъзмутим минаващ удар и по този метод взе преднина в мача след 7-6(8).

Четирикратната шампионка от Големия шлем направи нова сериозна крачка към купата, като стигна до ранен пробив и поведе с 3-1 във втория сет. Рибакина редуцира пасива си, само че това бе последният положителен миг за нея в днешния дуел. Швьонтек контролираше изцяло играта до края и осъществя нов пробив, който след това затвърди за крайното 7-6(8), 6-2 след 2 часа и 17 минути игра. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР