Стотици граждани се събраха пред Народния театър Иван Вазов“ на

...
Стотици граждани се събраха пред Народния театър Иван Вазов“ на
Коментари Харесай

Народни танци и песни огласиха центъра на София по случай 24 май

Стотици жители се събраха пред Народния спектакъл „ Иван Вазов “ на празничен концерт-спектакъл по случай 24 май. Над 600 деца и възпитаници показаха на огромна сцена български национални песни и танци, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Това е едно от поредицата от събития в този ден. То е знаково за нас, тъй като го вършим за 12-та поредна година. На този ден над 600 столични деца и възпитаници се изявяват в символ на признателност за труда на техните учители, в символ на признателност, че са наследници на прочут и сполучлив народ ”, сподели пред БГНЕС доктор Ваня Кастрева, шеф на Регионалното ръководство на образованието – София-град и уредник на музикалното събитие по случай 24 май.

Кастрева сподели, че на днешния ден има и невероятна годишнина - “1160 години от основаването на българските букви. Така че този е празник е както друг, рака и обичаен. Така е в системата на образованието - значимо е накъде стъпваш, с цел да знаеш къде отиваш ”, счита тя.


“Днес в концерт спектакъла ще вземат участие над 600 деца от близо 50 учебни заведения и детски градини. Имаше и още искащи, само че нямаше по какъв начин да се включим в границите на лимитираното време. Това е една изява на творчеството, само че и на трудът на българския преподавател, тъй като зад всяка явява стои трудът на един преподавател ”, посочи тя.


Кастрева пожела на децата и учителите здраве, както и мощ на духа и знанието. “Да помним, че сме наследници на почтени българи, да бъдем такива и да водим тези българите към още по-успешни изяви. ”, прикани тя.

Според нея денят е показателен и поради признанието, което Георги Господинов за неговия разказ “Времеубежище ”.

Тя изясни, че с изключение на ден за изява, днешния ден е и ден за признателност за достиженията на столичната просветителна система през труда на учителите и шефовете. “Над 120 учители и шефове са удостоени с разнообразни награди в разнообразни категории - както за осъществяванията на техните отговорности, по този начин и за достиженията на техните възпитаници ”, добави Кастрева. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР