Стажант-лекарите в Англия започнаха масова четиридневна стачка, която заплашва да

...
Стажант-лекарите в Англия започнаха масова четиридневна стачка, която заплашва да
Коментари Харесай

Четиридневна стачка на стажант | BGNES

Стажант-лекарите в Англия започнаха всеобща четиридневна стачка, която заплашва да наруши съществено действието на Националната здравна работа (National Health Service, NHS). В стачката, проведена от Британската здравна асоциация (British Medical Association, BMA) ще вземат участие до 47,6 хиляди стажант-лекари, което съставлява повече от 40% от щата на медицинските служащи на NHS, заяви телевизия Sky News.

Основното им искане е увеличение на заплатите с 35%. По оценка на профсъюзите, това би трябвало да компенсира действителното понижение на заплатите с 26% през последните 15 година Правителството дефинира тези претенции като „ прекалено високи ”.

Според оценките на NHS, стачката може да докара до анулацията на повече от 350 000 медицински приема и интервенции в Англия. Ситуацията се утежнява и поради великденските празници. Това значи, че има риск доста от медицинските служащи, които заместиха стачкуващите си сътрудници по време на аналогична 72-часова стачка през март, този път да не могат да се притекат на помощ. Предишната стачка докара до анулацията на 175 приема при доктор и осъществяването на интервенции.

Ръководителят на Конфедерацията NHS Матю Тейлър прикани британците през идващите дни да заобикалят рискови действия. „ Опитайте се да избегнете рисково държание, тъй като NHS няма да бъде в положение да ви даде помощ на това равнище, на което бихме желали ”, сподели той в ефира на Sky News. „ Няма смисъл да крием, че ще има опасности за пациентите, за тяхната сигурност и достолепие ”, добави Тейлър. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР