Спортът води до пристрастяване в най-добрия и най-позитивния смисъл на

...
Спортът води до пристрастяване в най-добрия и най-позитивния смисъл на
Коментари Харесай

Кинезитерапевт: Спортувайте за здраве, а не само за външен вид

Спортът води до пристрастяване в най-хубавия и най-позитивния смисъл на думата. Това съобщи в изявление за БГНЕС треньорът и кинезитерапевт Златин Петков.


Кинезитерапевтът основно работи с хора, които имат опорно-двигателни проблеми, дискови и гръбначни проблеми, както и гръбначни изкривявания. „ Хора, които имат подобен вид проблеми, се свързват с нас и ние, с помощта на физическата активност, целенасочени извършения спомагаме за тяхното възстановяване и в здравен аспект, както и във образен, което се обрисува допълнително случаи като бонус “, изясни той.

Гръбначните изкривявания се виждат основно при младежи сред 10 и 15-годишна възраст. „ По-често при девойките, тъй като те имат малко по-слабо развита мускулатура на гърба “, сподели Петков.

Голям % от възрастните са наранени от протрузии и дискови хернии. „ Главно тези, които имат пасивна работа, тези, които прекарват малко повече време в седеж, нямат задоволително физическа интензивност. Получава се едно смаляване на гръбначния дирек, една дехидратация на прешлените и надлежно протрузии и дискови хернии, които, за наше благополучие, в днешно време относително добре се третират и се лекуват даже без оперативна намеса “, означи експертът.

На въпроса спортът може ли да усъвършенства положението на хора, които имат сходни проблеми, той отговори: „ Не единствено да го усъвършенства, той би трябвало основно да се употребява за предварителна защита, тъй като няма потребност да чакаме да получим някакъв вид болежка, с цел да предприемем нещо за наше здраве, а и също по този начин на фамилията ни в последна сметка. “

Петков означи, че в последно време се виждат много повече млади спортуващи. „ Говорим в диапазон от 15 до 20-годишна възраст, като преди този момент не се забелязваше чак толкоз постоянно. Последните две, три години бих споделил, че това много се е засилило като проценти “, акцентира треньорът.

По думите му при по-възрастните към този момент го има това самоосъзнаване, в което се вземат ограничения да се погрижат за здравето си. „ Не толкоз доста за визията, а за обстоятелството да се усещат добре, да бъдат продуктивни в всекидневието си и надлежно да не изпитват чак толкоз доста болки и недоволства “, добави той.


Петков е безапелационен, че спортът води до пристрастяване в най-хубавия и най-позитивния смисъл на думата. „ Когато стартираме да спортуваме, когато стартираме да се грижим за себе си, ние в интервал на месеци и години, несъмнено, в случай че продължаваме да вършим непрекъснато това, изпитваме едно наслаждение, изпитваме една работливост, която се поражда от самите нас и надлежно сме много по-продуктивни и в нормалното си всекидневие, в работен аспект също по този начин, а и в персоналния живот “, съобщи той.

Треньорът разяснява и какъв брой значимо е тренировките да бъдат вярно съчетани, както и да се доверим на експерт, който да ни насочи.

„ Това е извънредно значимо основно за хората, които желаят да реализират някакъв прогрес – дали това ще е за болки, или за чисто естетическа позиция, и за двете важи. Защо? Защото когато нямаме съответно сложена цел, колкото и дребна или огромна да е тя, доста мъчно се ориентираме по какъв начин да продължим и доста по-лесно можем да спрем по този метод, да се откажем “, изясни Петков.

Той добави, че консултацията със експерт или някой, който да ни насочи в тази посока, да ни даде някаква цел, или да ни помогне ние самите да я открием, би било единствено позитивно и градивно за нас.

„ Спортувайте! Това е здраве, не е единствено образно “, прикани Петков и заключи, че това ще помогне и за доста други качества в живота на индивида, като организация на времето, като конструкция на всекидневието, даже и като отношение от страна на хората. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР