Следователите разпространиха невиждани досега снимки и видеоклипове, показващи последните моменти

...
Следователите разпространиха невиждани досега снимки и видеоклипове, показващи последните моменти
Коментари Харесай

ЗА СЕФТЕ! Вижте последните мигове на Тупак

Следователите разпространиха невиждани до момента фотоси и видеоклипове, показващи последните моменти от живота на рап звездата Тупак Шакур, откакто с 27-годишно закъснение беше осъществен арест за убийството му.

По време на събитието органите на реда оповестиха нови детайлности към ареста на Дуейн " Кийфи Ди " Дейвис - мъжът, упрекнат за гибелта на рапъра през септември 1996 година

В нощта на 7 септември 1996 година Тупак Шакур и създателят на Death Row Records Марион " Сюдж " Найт са в Лас Вегас, с цел да гледат мача на Майк Тайсън за купата в тежка категория.

Извън борбата, малко след нейния край, мъжете са въвлечени в свада с Дейвис и неговия племенник Орландо " Бейби Лейн " Андерсън, с който Шакур е враждувал преди този момент.



По-късно същата вечер Шакур седял в BMW, което Найт управлявал, когато до тях спрял кадилак и избухнала пукотевица.

Шакур е прострелян неведнъж и умира седмица по-късно на 25-годишна възраст. Дейвис от дълго време е бил прочут на проверяващите като един от четиримата обвинени, разпознати при започване на следствието. Той не е обвиненият за стрелбата, само че на конференция и в съда управляващите го дефинираха като предводител на групата.

Стотици страници стенограми, оповестени в петък, дават визия за първия месец от работата на огромното жури, която стартира в края на юли с показания на някогашни сътрудници на Дейвис, другари на Шакур и редица пенсионирани полицейски чиновници, взели участие в делото първоначално.

Техните показания обрисуваха пред правосъдните заседатели картина на бездънен, нарастващ раздор сред музикалния лейбъл на Шакур Death Row Records и Bad Boy Records, който имаше връзки с Дейвис и представляваше Уолъс.



„ Това сложи началото на цялото съревнование сред Западното и Източното крайбрежие, което главно определяше хип-хоп сцената в средата на 90-те години “, свидетелства един от някогашните сътрудници на Дейвис.

В изказване в петък Секива " Сет " Шакур, сестрата на рапъра, дефинира ареста като победа, само че с обмислен звук.

" Това безспорно е основен миг. Мълчанието през последните 27 години към този случай проговори мощно в нашата общественост ", сподели тя. `За мен е значимо светът, страната, правосъдната система и нашият народ да признаят сериозността на кончината на този човек, мой брат, наследник на майка ми, наследник на татко ми`.

Тя не похвали управляващите, които са работили по случая.

Шериф Кевин Макмахил съобщи на конференция в петък. " Тук съм, с цел да ви кажа, че това просто не е било по този начин. Не е било по този начин тогава, не е по този начин и през днешния ден ".

Той добави, че " всяка една жертва, всеки един изгубен живот е значим и остава приоритет за това полицейско ръководство ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР