Франсис Форд Копола се завърна в Кан с филма Мегалополис,

...
Франсис Форд Копола се завърна в Кан с филма Мегалополис,
Коментари Харесай

Копола се завърна в Кан с филма Мегалополис и под звуците на Кръстникът

Франсис Форд Копола се завърна в Кан с кино лентата " Мегалополис ", оповестиха международните организации. Лентата е представяна като най-новия шедьовър на 85-годишния режисьор. 

" Посвещавам кино лентата си на децата и на вярата, сподели режисьорът след формалната прожекция в границите на Международния кинофестивал в Кан. " Нека да създадем един свят за децата си ", прикани още той, приемайки аплодисментите на публиката. 

Не може да се основава изкуство, без да се поемат опасности, сподели именитият режисьор в изявление за телевизионния канал " Франс 2 ", преди да изкачи стълбите на фестивалния замък в Кан. 



Копола е вложил персонални средства във кино лентата си. Бюджетът на " Мегалополис " е в размер на 120 милиона щатски $. Действието се развива в Новия Рим - фикционален мегаполис, съчетаващ характерности на Ню Йорк, античния град Рим и Готам сити. Копола показва борбата сред възрастния кмет на града Франклин Цицерон (в ролята е Джанкарло Еспозито) и урбаниста Цезар Катилина (в ролята Адам Драйвър). 

" Мегалополис " включва цитати от Шекспир и изображения на архива на Хитлет, подлага на критика капиталистическото общество и популизма на Доналд Тръмп.

" Възможно е да изгубим своята република. Републиката и демокрацията са скъпи. Ако изберем цар, ще се върнем в предишното ", сподели режисьорът пред " Франс 2 ".

Той съпоставя актуалната Америка със залязващата Римска империя. Филмът носи детайли както на жанра научна фантастика, по този начин и на ню ейдж стила в киното.

Този микс обаче го слага под риск да отегчи публиката. Възможно е и филмът, който не наподобява на никой различен, да смае журито, управлявано от Грета Гъруиг, разяснява Агенция Франс Прес. 



Копола възнамерява този кино план в продължение на 40 години и даже влага персоналното си положение в него, продавайки лозята си. В Кан американският режисьор " играе " за трета, историческа " Златна палма ".

Той към този момент е притежател на две статуетки - за " Разговорът " от 1974 година и за " Апокалилпсис в този момент " от 1979 година " Когато всички ме подлагаха на критика, фестивалът в Кан промени възприемането на кино лентата ми " Апокалипсис в този момент ", тъй че за какво не ", сподели Копола в изявлението пред френската телевизия. 

Знак за несигурния комерсиален капацитет на " Мегалополис ", продуциран отвън огромните холивудски студиа, е фактът, че филмът към момента няма дистрибутор на територията на Съединени американски щати. Но по какъв начин си представяме разпространяването, когато по средата на над двучасовия филм артист от плът и кръв става в кинозалата и стартира разговор с Адам Драйвър, който е на екрана, разяснява Агенция Франс Прес.



В " Мегалополис " играят огромни звезди като Шая Лабъф, както и артисти от 70-те години като Джон Войт, Дъстин Хофман и сестрата на Копола - актрисата Талия Шайър в ролята на майката на Адам Драйвър

Изкачването на Копола по стълбите на фестивалния замък в Кан - под музиката на " Кръстникът ", със сламена шапка и бастун в ръка, евентуално ще остане в историята като прощаване с една от холивудските митове.

Голямото неявяване до Франсис Форд Копола е това на брачната половинка му Елинор, която умря на 12 април т.г. Двойката беше женена в продължение на 60 години. 



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР