Сателитна снимка от драматичния театър в Мариупол напомни кои са

...
Сателитна снимка от драматичния театър в Мариупол напомни кои са
Коментари Харесай

Пред поразения театър в Мариупол е имало надпис деца. Не е известен броят на жертвите

Сателитна фотография от трагичния спектакъл в Мариупол подсети кои са почтените жертви на войната. Снимката е направена на 14 март. На нея ясно се вижда думата " деца ", изписана на съветски и от всички страни на постройката. От началото на войната трагичният спектакъл в Мариупол се употребява като бомбоубежище.

Вдясно на фотографията е театърът до през вчерашния ден. Вляво - по този начин наподобява през днешния ден, откакто беше изумен по въздух.



Според управляващите в Мариупол, сега на удара в постройката е имало към 1000 души. Голяма част от тях - деца. Експлозията е разрушила част от театъра. Към момента не е прочут броят на жертвите, защото в региона продължава да има обстрел и достъпът до зданието е неосъществим. Руското министерство на защитата отхвърля Москва да е нанасяла удари против театъра в Мариупол.

Минути след 5 сутринта, жителите на Киев бяха събудени от гърмеж на снаряд. Част от свалена ракета е паднала върху 16-етажен жилищен блок в украинската столица. Съобщава се за минимум един умрял човек. Кадри на избавителните екипи са запечатали смразяващата конюнктура в разрушената постройка и жителите й, които под паника се пробват да се изтеглят.



Сателитни фотоси разкриват и мащаба на разрушенията в Суми, Харков и Чернигов, където през вчерашния ден 14 души бяха убити, до момента в който се редили на опашка за самун.

Междувременно Русия и Украйна си размениха пленници. След седмица, като пленник, кметът на Мелитопол Иван Федоров е бил освободен. В подмяна са освободени 9 съветски бойци - на възраст сред 18 и 19 години.

Тази нощ украинският президент Зеленски за следващ път се обърна към съветските войски и ги прикани за прекъсване на огъня.

" Все още имаме късмет за мир. Ако всеки боец, заставен да пристигна на нашата земя, смъкна оръжието си. Всеки, който към момента не е погубен, ранен или покорен. Руските войски търпят доста по-тежки загуби в Украйна, в сравнение с са имали в Сирия или Чечения. И руските войски не са имали такива зауби в Афганистан. Ако тази война продължи, съветските майки ще изгубят повече синове, в сравнение с при предходните войни взети дружно. Всеки съветски боец, който смъкна оръжието си, ще има късмет да оцелее. Това не е вашата война ", сподели Зеленски.



Продължават и опитите на Анкара да посредничи за намиране на дипломатическо решение на рецесията. След като през вчерашния ден се срещна с съветския външен министър Сергей Лавров в Москва, през днешния ден турският първи посланик Мевлют Чавушоглу ще бъде в Киев, където ще беседва с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба.

Още за военните дейности в Украйна, чететет
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР