Съобщението идва след широко успешна местна предизборна кампания за лейбъристите,

...
Съобщението идва след широко успешна местна предизборна кампания за лейбъристите,
Коментари Харесай

Хилари Шан: Председателят на Momentum напуска лейбъристите, за да води кампания срещу техните депутати на следващите избори

Съобщението идва след необятно сполучлива локална предизборна акция за лейбъристите, само че такава, в която те претърпяха загуби в своите обичайни настойнически места, изключително в региони с огромно мюсюлманско население, поради позицията му по отношение на спора Израел-Хамас.

Политика онлайн: Премиерът сподели да се „ разсъни и да помирише кафето “ след неприятните резултати от локалните избори

Посочвайки разбор, който демонстрира, че лейбъристите ще бъдат най-голямата партия на идващите избори, само че нямат общо болшинство, госпожа Шан сподели, че привличането на повече „ социалистически представители “ в Народното събрание би било „ жизненоважно за оказване на напън върху Стармър най-сетне да се вслуша в прогресивните гласоподаватели. одобри за даденост ".

Тя прикани другите да се причислят към акцията, с цел да обезпечат " опция на конкуренцията към дъното сред лейбъристите и торите ", като сподели, че претендентите, подкрепени от нея, " ще бъдат солидарни с Палестинския народ и дръжте идното лейбъристко държавно управление в огъня.

Изображение: Хилари Шан напусна лейбъристите поради политиката на партията и позициите в Газа, насочвайки гнева си към управлението на сър Кийр Стармър. Снимка: Заслужаваме по-добро

В изказване госпожа Шан сподели: „ Прекарах осем години в акция за лейбъристите на локално и национално равнище, заемах доста определени функции в партията и като консултант на лейбъристите... само че към този момент не мога с чиста съвест останете в партия, която под управлението на Стармър се отдалечава от ден на ден и повече от основополагащите си полезности и в този момент в най-хубавия случай е просто партия на торите.

„ Стармър изхвърли всички политиката му дава обещание да поправи тази разрушена Англия и аз не мога да погледна гласоподавателите си в очите и да им кажа да гласоподават за лейбъристко държавно управление, което единствено ще ги разочарова.

„ Докато се борех с тези проблеми, лейбъристите Отвратителният отговор на ужасите в Газа даде изясненост. Не мога да остана член на партия, чийто водач утвърди военно закононарушение от Израел, и даже в този момент няма да прикани за прекъсване на продажбите на оръжие от Обединеното кралство на Израел и да съдя зверствата на неговото държавно управление. "

Протестиращите скандират пред централата на Лейбъристите

Momentum беше мощна мощ в акцията през годините на управлението на Джеръми Корбин, само че се трансформира във все по-външен глас и вокален критик на партията, защото сър Кийр промени посоката й от своето по-ляво крило предходник.

Сър Кеир също беше подложен на критика малко след началото на войната в Газа, когато изглеждаше, че поддържа Израел за прекъсването на водоснабдяването и електрозахранването на линията, което накара редица локални съветници да подадат оставка партията.

Но водачът на партията по-късно се опита да обясни забележките си, като сподели, че до момента в който Израел има „ право на самоотбрана “, те нямат „ правото да задържат тази филантропична помощ, която би трябвало да получи „.

„ Проблемът с прекратяването на огъня раздира ли лейбъристите? “

Лейбъристите също се сблъскаха с разделяне, когато SNP свика гласоподаване с искане за неотложно преустановяване на огъня в Газа, като осем от министрите подадоха оставка, а 56 депутати се бунтуваха против партията подрежда да не поддържа предлагането.

Оттогава лейбъристите трансформираха позицията си, с цел да поддържат настояванията за неотложно преустановяване на огъня - само че този ход беше помрачен от безредни подиуми в Народното събрание, които оставиха SNP неспособна да гласоподава независимо придвижване.

Sky News се свърза с Лейбъристката партия за коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР