Политика на живо: Разочароващо' за Израел да отхвърли решението за

...
Политика на живо: Разочароващо' за Израел да отхвърли решението за
Коментари Харесай

Грант Шапс отхвърля твърденията, че армията ще се свие още повече след предупреждението за опасност от 30-те години на миналия век

Политика онлайн: Разочароващо' за Израел да отхвърли решението за две страни

Идва откакто някогашен шеф на армията атакува " намаляващ размер " на силите, които съгласно него са спаднали от 102 000 през 2006 година на 74 000 през днешния ден и " понижават бързо ". p> Писайки в The Times, военачалник лорд Данат сподели, че има „ сериозна заплаха историята да се повтори “, акцентирайки 30-те години на предишния век, когато „ жалкото “ положение на въоръжените сили на Обединеното кралство не съумя да възпре Хитлер.

Запитан за тези мнения, господин Шапс призна, че числата са намалели през последното десетилетие – само че той оспори догатката, че може да падне на половина от размера, който беше по времето на лорд Данат отпред.

„ Не се планува да спада до 50 000. Всъщност, по-конкретно, до 73 000 плюс запасите “, сподели той. подводници за мощна офанзива като част от пакта AUKUS

Притиснат дали при Торите размерът на армията няма да падне под това равнище, господин Шапс сподели: „ Това е вярно. “

Той добави: „ Не става въпрос единствено за това какъв брой мъже и дами имате на земята, а какъв брой смъртоносни са вашите въоръжени сили. “

Размерът на общите въоръжени сили беше към 188 000, сподели господин Шапс.

Това идва, откакто държавният секретар предизвести, че светът може да бъде обзет от войни, включващи Китай, Русия, Северна Корея и Иран през идващите пет години - което поражда опасения по отношение на военния потенциал на Обединеното кралство и какъв брой са били изразходвани за защита.

Изображение: Г-н Шапс сподели, че разноските за защита ще набъбнат до 2,5% от Брутният вътрешен продукт, „ когато изискванията разрешават “

Лорд Данат сподели, че разноските за защита на Обединеното кралство като дял от Брутният вътрешен продукт би трябвало да се покачат до 3%, предупреждавайки, че в случай че въоръжените сили не могат да възпрат бъдеща експанзия от страна на Москва или Пекин, „ това няма да е дребна война, а огромна “.

Правителството даде обещание да похарчи 2,5% от Брутният вътрешен продукт за защита до края на десетилетието.

Г-н Шапс сподели, че „ комфортно сме над 2% “ и ще стигнем до 2,5%, „ когато изискванията разрешават “.

Прочетете Още:
Британски войски ще бъдат ситуирани за експериментален отговор на съветската инвазия

Попитан дали счита, че задължението би трябвало да се усили до 3%, нещо, за което той прикани, преди да заеме поста в кабинета, Г-н Шапс сподели, че „ светът би трябвало да харчи повече “, само че Обединеното кралство е най-големият харчещ в НАТО след Съединени американски щати.

Той сподели, че „ в дълготраен проект западните разноски би трябвало да бъдат по-високи “.

Той обаче допусна, че сега това не е приоритет на държавното управление, защото министрите сега гледат на понижаване на налозите преди изборите.

Г-н Шапс сподели: „ Ангажираме се да харчим повече, когато изискванията разрешават. Но също по този начин мисля, че е правилно да се каже, че хората в действителност желаят да видят опазване на повече от парите, които печелят. "

Канцлерът Джеръми Хънт загатна за понижаване на налозите в идния пролетен бюджет, сравнявайки себе си с починалият канцлер Найджъл Лоусън, който понижи персоналните налози, до момента в който беше в държавното управление на Маргарет Тачър.

Файненшъл таймс заяви, че господин Хънт може да получи до £10 милиарда спомагателна независимост против фискалните си цели в Службата за бюджетна отговорност (OBR) прогнози, проправящи пътя за мярката.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР