С гала церемония не с червен, а с тюркоазен килим

...
С гала церемония не с червен, а с тюркоазен килим
Коментари Харесай

Яка ЛГБТ + пропаганда и тази година на Евровизия

С церемония гала не с червен, а с тюркоазен килим се откри песенният конкурс " Евровизия " в шведския град Малмьо.

Първи минаха представителите на Белгия, а последни на домакина - Швеция. Водещи на блясковото събитие са драг-кралиците от Швеция и Англия - Електра и Тиа Кофи.

Израелската делегация не взе участие в церемония церемонията поради Международния ден за възпоменание на жертвите на Холокоста.

Букмейкърите дефинират Хърватия, Швейцария и Украйна като любимци за успеха. Конкурсната стратегия включва два полуфинала. Кой ще е спечелилият ще се реши идната събота.

Песенният конкурс " Евровизия " е гледан от близо 200 милиона души. 

В конкурсната стратегия, която стартира с първи полуфинал на 7 май, съгласно феновете половин дузина страни ще си оспорват купата.

Тази година е изключително вълнуващо, тъй като има четири или пет страни, които имат в действителност високи шансове за победа, сподели пред Ройтерс Уилям Лий Адамс, редактор на уеб страницата на почитателите на " Евровизия " Wiwibloggs. " Евровизия " е по този начин скучна, когато един един явен любимец месеци преди финалите. Но тази година има толкоз доста кандидати, сподели той.

Представителят на Хърватия Baby Lasagna (истинско име Марко Пуришич, на 28 години) тази седмица изпревари Швейцария като любимец на букмейкърите с песента Rim Tim Tagi Dim.

Песенният конкурс, който се организира от 1956 година, от ден на ден залага на включването и приемането на представителите на ЛГБТ+ общността. Това е тематиката в песента на швейцарския рапър Немо, на 24 година, който се показва с The Code - ария за пътя към себеоткриването на небинарен младеж.





Украйна, която завоюва състезанието преди две години, месеци след нахлуването на съветските сили, тази година се показва от дуета Альона Альона, на 28 година, и Джери Хейл, 32 година с песента Teresa & Maria - поп ария, въодушевена от фолклора, със мощен денс и рап бийт. Победителят нормално е хазаин на състезанието на идната година, само че предходната година " Евровизия " се организира във Англия поради войната в Украйна.

Друг водещ участник е Йост Клайн, на 26 година, от Нидерландия, с песента Europapa. Клайн, който е изгубил родителите си като дете, сподели, че песента е за сирак, който обикаля Европа в опит да открие себе си, тъй като татко му го научил да има вяра в Европа без граници.

В конкуренцията е и 23-годишната Анджелина Манго от Италия с песента La Noia. Швеция също се счита за кандидат за ново отличие, показана от норвежките близнаци Варкус и Мартинус Гунарсен и песента им Unforgettable.

Еден Голан на 20 години показва четирикратния победител Израел и също е измежду топ 10 съгласно
букмейкърите. Песента й Hurricane бе третото предложение от страна на Израел, откакто уредниците от Европейския съюз за радио и телевизия отхвърлиха текстовете на първите две песни като политически ангажирани.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР