Руският президент Владимир Путин планира да посети Китай през май,

...
Руският президент Владимир Путин планира да посети Китай през май,
Коментари Харесай

Путин планира да посети Китай през май

Руският президент Владимир Путин възнамерява да посети Китай през май, до момента в който двете страни укрепват връзките си в изискванията на напън от страна на Запада.


" Планирано е посещаване през май ", сподели Путин на бизнес конгрес в Москва, без да даде повече детайлности.

Това ще бъде първото задгранично посещаване на Путин, който е обект на заповед за арест от Международния углавен съд от март 2023 година за " депортиране " на украински деца, след преизбирането му през март.

Ръководителят на съветската дипломация Сергей Лавров направи публично посещаване в Китай при започване на април, по време на което китайският водач Си Дзинпин даде обещание да ускори съдействието с Москва, за огромно отегчение на Запада, който от месеци се пробва да окаже напън върху Пекин.

През последните години Пекин и Москва ускориха икономическото, дипломатическото и военното си съдействие, а " стратегическото им партньорство " се затвърди след офанзивата в Украйна, почнала в края на февруари 2022 година

По време на визитата на Лавров Си Дзинпин също по този начин прикани Пекин и Москва да " обединят страните от " Глобалния юг ", който включва южноамериканските и африканските страни, и да " насърчат промяната на системата за световно ръководство ", като и двете страни осъждат хегемонията на Запада.

Съединените щати и други западни страни постоянно предизвестяват Китай да не подкрепя индиректно съветските военни старания и го приканват да употребява въздействието си върху Русия, с цел да приключи спора в Украйна. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР