Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с

...
Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с
Коментари Харесай

Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд

Руски боец на фронта пък показа, че поради спомените с околните си за Великден си коства да живее и че вярата му дава сили 

Руският президент Владимир Путин поздрави православните християни за Великден. Той участва на празничната работа в катедралния храм „ Христос Спасител “ в Москва.

„ Великденските празници у нас имат богати духовни обичаи, които сплотяват милиони хора, предават се от потомство на потомство и въодушевяват за положителни каузи и желания “,
отбеляза той, представен от организация ТАСС.

В същото време обаче президентът на Украйна Володимир Зеленски разяснява, че Путин не желае мир. Той е вманиачен и неговото държавно управление прави всичко належащо, с цел да го потвърди, съобщи президентът, чийто мандат изтича напълно скоро. 

Срещата на върха за световния мир (б.а. в Швейцария) ще се състои и ще бъде сполучлива, без значение какъв брой интензивно се стремят да я провалят, сподели още Зеленски. 

Руски боен анализатор разяснява пред телеграм каналът МОЛОТ, че Зеленски е изпаднал в нервност, откакто съветското Министерство на вътрешните работи го разгласи за търсене, защото е на път да загуби имунитета си и опцията да договаря.

На 21 май свършва мандата му като държавен глава и обвързваният с това имунитет. Тоест към този момент публично той е този, с който никой няма да договаря, написа електронното издание. 

Западни издания все по-често пишат, че Зеленски не може да завоюва войната в Украйна и се постанова да се водят мирни договаряния с Русия.

Заместник-началникът на дирекцията на военното разузнаване на Украйна (ГУР) генерал-майор Вадим Скибицки комнентира пред „ The Economist “, че страната му няма да успее да реализира победа на бойното поле и ще би трябвало да изиска завършек на сраженията. Той има вяра, че мирните договаряния могат да стартират през втората половина на 2025 година

„ Мирните договаряния в Украйна са опция на неизбежното проваляне на бойното поле, споделя генералът “, представен от английският „ The Telegraph “.

„ Daily Mail “ пък излиза със заглавие, че Украйна не може да победи Русия на бойното поле и ще би трябвало да води договаряния с Путин. Ройтерс също цитира висшият офицер от ГУР. 

Междувременно съветският телеграм канал „ Царьград ТВ “ разгласява репортаж по какъв начин бойците честват пасха на фронта. Военнослужещ от 1-ви Донецки армейски корпус на Сухопътните войски на Русия, който е музикант по обучение и предопределение, споделя пред камерата, че даже единствено поради спомените за Великден, си заслужава да живее. 

„ Пасха е покачване на бойния дух, единство с Всевишния. Много е прелестно да гледаш по какъв начин бойците са дружно и честват, спомнят си приятните моменти със своите фамилии, с околните си. В спокойно време Пасхата за мен е събиране с голямо количество боядисани яйца, ранно утринно вървене на черква с околните. Това е доста топло чувство още от детството. Приятно е да си припомням по какъв начин баба ми с моята майка със личните си ръце готвят. Струва си да се живее поради това. Да се загатват такива моменти ни дава мощ “, сподели още той.

Междувременно Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил насочи привет към вярващите от олтара на храма „ Христос Спасител “, като означи, че християнската религия за хората е компасът, който им оказва помощ да останат на верния път в живота.

„ Нерядко хората си задават въпроса за какво Пасха е основният празник на православието и по този начин се радваме в този ден. В продължение на 20 века изобилен източник на наслада за почитателите на Господа непроменяемо остава Неговата победа над гибелта и над злото, а по този начин също са уверени, че с помощта на неговото Възкресение всеки набожен човек има вяра за избавление и безконечен живот “, съобщи главата на съветската православна черква. 

„ Ние сме призвани от Твореца не да изчезнем в небетието, а да станем наследници на Христовите победи, да бъдем безсмъртни и постоянно да сме с Него в царството Му в светът на истината и любовта “, добави той.

„ Това значи, че в очите на Бог личността на всеки от нас е скъпа, само че и това, че нашите действия, думи, и даже мисли въздействат на живота ни и на нашата орис и то освен тук, на земята, само че и във вечността. Затова е незадоволително да се одобри единствено вестта за Възкресението на Христос, или да се ограничаваме единствено с приемането на този исторически факт – съществуването на Исус от Назарет. Християнската религия изисква от нас отговор на всичко в нашия живот “, изясни патриархът. 

„ Главното наличие на това се явяват положителните каузи, дарба да съпреживяваме с близките, неравнодушие и сърдечност, умеене да се простят обиди и подготвеност да се протегне ръка за помощ на близък, оказващи се в сложна обстановка “, сподели още той.

Цялото му великденско обръщение може да видите тук:

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР