Русия отмени планираната приятелска среща с Парагвай, която бе насрочена

...
Русия отмени планираната приятелска среща с Парагвай, която бе насрочена
Коментари Харесай

Русия отмени контролата си с Парагвай заради атентата близо до Москва

Русия анулира плануваната другарска среща с Парагвай, която бе планувана за понеделник в Москва, след терористичния акт наоколо до столицата на страната, оповестиха от локалния футболен съюз. Над 130 души починаха, откакто четирима въоръжени откриха огън с автоматизирани оръжия в концертна зала покрай Москва, като " Ислямска страна " пое отговорност за случилото се.


Русия, която е със възбрана от присъединяване в шампионати под егидата на ФИФА и УЕФА от февруари 2022-а насам, когато стартира нашествието в Украйна, може да играе единствено контролни мачове и разруши Сърбия с 4:0 в четвъртък в московската " ВТБ Арена " - същото оборудване трябваше да одобри и мача с парагвайците в понеделник.

" Във връзка с терористичната офанзива в Красногорск, Руският футболен съюз и Парагвайската футболна асоциация взеха решение да анулират мача сред националните тимове на Русия и Парагвай ", се споделя в известието на РФС.

Всички развлекателни и всеобщи прояви в Русия бяха анулирани през вчерашния ден от локалното министерство на културата, а РФС разгласи през днешния ден, че е отсрочил всички дуели в техните шампионати, планувани за този уикенд. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР