Републиканецът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик

...
Републиканецът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик
Коментари Харесай

Донълд Тръмп в разговор: Джо Байдън ръководи гестаповска администрация

Републиканецът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, който се бори за преизбиране за президент на Съединени американски щати,  упрекна противника си от Демократическата партия, сегашния президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в в управление на " гестаповска администрация ". Тези мнения са били направени от Тръмп по време на частна среща с донори. Запис от това изявление беше публикуван в американски медии, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Тръмп, който поради своята реторика, си завоюва обвинявания във фашизъм от страна на правозащитни групи и други свои критици,  е направил съпоставяне на администрацията на Байдън с нацистката полиция по време на Втората международна война в Германия. Този паралел той направил по време на срещата си донори, състояла се през вчерашния ден вечерта в имението му Мар-а-Лаго, в  Палм Бийч в щата Флорида.

" Тези хора ръководят гестаповска администрация ", е декларирал Тръмп, съгласно аудиозапис, който са прослушали изданията " Ню Йорк таймс " и " Вашингтон пост ".  " И това е единственото нещо, което те имат. И това е единственият метод, по който, съгласно тях, те ще завоюват. И това в действителност ги убива. Но на мен не ми пука за това ", е добавил той.

Кампанията на Тръмп не отговори на молбата за коментар по отношение на информациите за това изявление.

Бившият президент, който заемаше поста от 2017 до 2021 година, има редица правни проблеми, свързани с наказателни и цивилен каузи. Той отхвърля да е направил нарушавания по всички каузи.

Тръмп към този момент направи редица провокаторски и расистки изказвания по време на акцията си. Той да вземем за пример съпостави имигрантите с животни и предизвести, че в случай че не завоюва президентските избори, може отново да се стигне до принуждение, като това от 6 януари 2021 година, когато беше щурмувана постройката на Конгреса от негови симпатизанти.

През ноември Байдън сподели, че Тръмп, че е употребявал думата " паразити " за политическите си врагове и добави, че това припомня на езика на нацистка Германия. Също по този начин предходната година Тръмп съобщи, че имигрантите които са влезнали нелегално в страната,  са " отровили кръвта на нашата страна ".

Някои историци споделят, че сходни мнения наподобяват на мненията на автократите, които са се стремили да дехуманизират своите врагове. Кампанията на Тръмп към този момент отхвърли съпоставения сред него и нацистите и фашистите, по-специално сравненията с Адолф Хитлер и Бенито Мусолини.

От щаба на Байдън съобщи, че новината за новите изявления на Тръмп демонстрира гнева и желанието за възмездие на републиканския претендент за президент.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР