Рами Киуан ще участва на Олимпийските игри в Париж! Страхотно

...
Рами Киуан ще участва на Олимпийските игри в Париж! Страхотно
Коментари Харесай

Блестящ Рами Киуан с квота за Игрите в Париж

Рами Киуан ще взе участие на Олимпийските игри в Париж! Страхотно показване, гарнирано с нова безапелационна победа обезпечи квота на национала ни за френската столица през лятото! Той извоюва мястото си на кръга на най-големия състезателен конгрес, откакто завоюва четвъртфиналния си мач в категория до 71 кг от квалификациите в Бусто Арсицио (Италия).


Рами сподели цялостния си капацитет в борбата с бронзовия медалист от международното състезание в Ташкент – Вандерсон де Оливейра (Бразилия). Двубоят бе доста тежък, като българинът съумя да наложи стила си с доста придвижване и игра от отдалеченост. Бразилецът търсеше повече единични и тежки попадения, само че отбраната на Киуан бе съвсем непробиваема и го изведе до триумф с 4:1.

Рами изкова задатък от 3:1 съдийски гласа след първите два рунда. Това накара противникът му да рискува още повече в третата част и разреши на националът ни да отвърна чудесно и да вземе своето.

Победата значи дебют на 23-годишния Рами Киуан на олимпийските игри в Париж през лятото. Той е четвъртият ни боксьор, който си подсигурява място във френската столица досега. Преди него това направиха Хавиер Ибаниес (57 кг), Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг).

За страдание съдийско решение спря Злати Чуканова от заслужена квота. Националката ни изигра страховит мач против Айра Вийегас, само че това не бе задоволително, с цел да вземе победа в категория до 50 кг. Въпреки че бе по-добрата от двете, родната представителка напусна кръга с проваляне с 0:5 (28-29, 28-28, 28-28, 28-29, 28-28) гласа. Трима от съдиите дадоха тъждество, само че с желание в посока азиатката.

Злати преследваше съперничката си из целия кръг, до момента в който представителката на Филипините търсеше най-вече контра игра, постоянно употребявайки нечисти способи. Съдиите обаче не видяха толкоз чистите удари на Чуканова и тя изостана в картите при 18:19 след първите два рунда, като Вийегас бе глобена с една точка. Така пристигна третата част, в която Злати остави сърцето си на кръга. Тя даде максимума от себе си и прати съперничката си в нокдаун минута преди края. Развой, който трябваше да е задоволителен, с цел да я изведе към успеха. За страдание обаче не по този начин мислеха съдиите край кръга.

Злати заслужава овации за представянето си в Бусто Арсицио. Тя изигра доста мощни мачове и бе почтена за квота за Париж. Пред нея ще се открие още един късмет, през месец май в Тайланд, когато е втората подготовка за Игрите във френската столица. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР