Ръководителят на ЕС Шарл Мишел заяви, че смъртоносният удар по

...
Ръководителят на ЕС Шарл Мишел заяви, че смъртоносният удар по
Коментари Харесай

Световни лидери осъдиха атаката срещу болница в Газа

Ръководителят на Европейски Съюз Шарл Мишел съобщи, че смъртоносният удар по болница, при който починаха стотици цивилни, нарушава интернационалното право, съобщи Агенция Франс Прес.


" Получихме тази информация, когато бяхме дружно по време на тази виртуална среща с водачите. Изглежда, че тя се удостоверява. Нападението против гражданска инфраструктура не е в сходство с интернационалното право ", съобщи Мишел след видеоконференцията на водачите на Европейски Съюз.

Ръководителят на Арабската лига Ахмед Абул Гейт прикани във вторник западните водачи " неотложно да спрат тази покруса ", откакто при ударите по болница в Газа, приютила разселени хора, починаха минимум 200 души.

" Кой демонски разум съзнателно бомбардира болница и нейните беззащитни жители? ", написа той в X, преди този момент в Twitter, като се зарече, че " арабските механизми ще документират тези военни закононарушения и нарушителите няма да се измъкнат от отговорност за дейностите си ".

Във вторник турският президент Реджеп Тайип Ердоган осъди смъртоносния израелски удар по болница в Газа като " финален образец за липса на най-основни човешки полезности " в известие в обществените мрежи.

" Приканвам цялото човечество да предприеме дейности, с цел да спре тази невиждана свирепост в Газа ", съобщи Ердоган в обществената медийна платформа X.

Египетското външно министерство съобщи във вторник, че международните водачи би трябвало да " призоват Израел да спре да нападна региона на пропускателния пункт Рафах ", с цел да се обезпечи опция за доставка на помощи в обсадената Ивица Газа.

Конвоите с помощи са блокирани в Египет от дни, откакто през последната седмица бяха нанесени четири удара по палестинската страна на граничния пункт Рафах - единственият път за влизане и излизане от Газа, който не се управлява от Израел./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР