Президентът Джо Байдън подкрепя свободата на изразяване в американските кампуси,

...
Президентът Джо Байдън подкрепя свободата на изразяване в американските кампуси,
Коментари Харесай

Байдън подкрепя свободата на изразяване в американските кампуси

Президентът Джо Байдън поддържа свободата на изложение в американските кампуси, съобщи Белият дом в сряда, откакто от ден на ден и повече студенти стачкуват против войната на Израел в Газа. Продължаващите митинги в Колумбийския университет в Ню Йорк провокираха интензивно внимание от медии и политици. Протестиращите споделят, че показват взаимност с палестинците в Газа, където броят на починалите надвиши 34 200, съгласно Министерството на здравеопазването на държавното управление на Хамас.


Но произраелски поддръжници и други, загрижени за сигурността на кампуса, показаха антисемитски произшествия и настояват, че кампусите предизвикват заплашването и речта на омразата. „ Президентът има вяра, че свободата на словото, дебатът и недискриминацията в университетските кампуси са значими “, сподели говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер на брифинг. „ Ние имаме вяра, че хората могат да показват себе си по кротичък метод. Но когато приказваме за изразителност на ненавист, когато приказваме за принуждение, би трябвало да го осъдим “.

В неделя Байдън осъди „ явния антисемитизъм “, който „ няма място в университетските кампуси “. Междувременно републиканският ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън жигосах „ вируса на антисемитизма “, призовавайки президента на Колумбийския университет да подаде оставка. „ Ако това не бъде овладяно бързо и в случай че тези закани и заплашване не бъдат спрени, има подобаващ миг за Националната армия “, сподели Джонсън.

При нашумял случай през 1970 година Националната армия в държавния университет в Кент в Охайо стреля по студенти по време на митинги против войната във Виетнам, убивайки четирима.

Тъй като пропалестинските митинги се разпространиха, стотици стачкуващи в Тексаския университет бяха в с напрежение опълчване с конна държавна полиция, до момента в който на други места в кампуса служители на реда в екипировка за битка с безредиците отблъскваха протестиращите, съгласно видеоклипове в обществените медии.

На фона на възходящия яд от броя на смъртните случаи в Газа, изключително измежду по-младите американци, Байдън се опита да върви по въже в поддръжка на Израел на фона на предизборната си акция за вота през ноември. Белият дом изиска " отговори " в сряда от израелските управляващи, откакто бяха открити всеобщи гробове в Газа, макар че президентът Джо Байдън същия ден също утвърди милиарди военна помощ за своя основен близкоизточен съдружник. Израел стартира войната в Газа след невиждано нахлуване на Хамас на 7 октомври, което докара до гибелта на към 1170 души. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР