Преговорите в Кайро между Израел и палестинската терористична групировка Хамас

...
Преговорите в Кайро между Израел и палестинската терористична групировка Хамас
Коментари Харесай

Преговорите между Израел и Хамас в Кайро завършиха без успех

Преговорите в Кайро сред Израел и палестинската терористична формация Хамас в опит за договаряне на преустановяване на огъня в линията Газа приключиха без триумф, съобщи през днешния ден представител на ислямисткоот придвижване, представен от Франс прес.

" Срещата с египетския министър на разузнаването завърши, делегацията на " Хамас " ще замине за катарската столица Доха, с цел да продължи консултациите " с политическото управление на придвижването, което е основано в катарската столица, сподели за организацията източникът, поискал анонимност.

Появилата се напоследък вяра за преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас ", което да бъде контрактувано в Кайро, отслабна през последните дни, като двете страни в спора демонстрираха дълбоките си разлики, изключително по въпроса за възможното непрекъснато прекъсване на военните дейности в линията Газа, означи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Преговорите в египетската столица посредством медиатори започнаха през вчерашния ден. Изгледите за триумф обаче изглеждаха дребни заради несъвместимите претенции на двете страни в спора.

" Хамас " упорства Израел да постави завършек на войната и да изтегли изцяло въоръжените си сили от Газа - условия, които министър председателят Бенямин Нетаняху отхвърли като неприемливи, защото биха оставили ислямисткото придвижване на власт в палестинската територия - нещо, което би представлявало опасност за Израел.

На този декор израелските въздушни удари в Газа продължиха, а " Хамас " пое отговорност за предизвикало жертви нахлуване против контролно-пропускателния пункт " Керем Шалом " на границата сред Израел и Газа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР