Посещението на дадена страна е свързано с това да научите

...
Посещението на дадена страна е свързано с това да научите
Коментари Харесай

От Белгия си тръгваме с шоколад, а от Австралия - с бумеранг за спомен

Посещението на дадена страна е обвързвано с това да научите повече за дестинацията - нейната просвета, история и хора. А закупуването на сувенир е прелестен спомен от пътуването и скъпо доказателство за откритите нови земи и места. Но кои са най-продаваните сувенири, купувани от туристите в другите страни?


Обединено кралство: чадър с английския байрак

Отварянето на чадър " Юниън Джак " е патриотичният метод да се опазите сухи през британското лято. Сегашният дизайн на емблематичния народен байрак е признат през 1801 година

Нидерландия: сабо

Дървените обувки вид 4сабо " се появяват в Нидерландия при започване на 13 век и се носят от служащи във заводи, занаятчии, фермери, риболовци и други физически служащи, с цел да защищават краката от пострадвания.

Канада: кленов сироп


Кленовият сироп се създава и употребява за първи път от коренното население на Северна Америка. По-късно, в края на XVII в., европейските колонизатори научават от локалните поданици по какъв начин да употребяват кленовите дървета. През XIX в. варенето на кленов сок за приемане на захар и сироп става необятно публикувано.

Австралия: бумеранг

Бумерангите са интернационално приет знак на Австралия. Най-старите австралийски бумеранги, открити до момента, са открити през 1973 година в блатото Уайри, Южна Австралия и са датирани на към 10 000 години.

Белгия: шоколад

Белгия се радва на отлична известност в целия свят с помощта на изкуството за произвеждане на шоколад, чието начало е сложено през 1635 година в Гент. Днес в Белгия има повече от 320 шоколадови заводи и се създават над 725 000 тона от това изкусително лакомство всяка година.


Русия: кукли матрьошки

Куклите матрьошки, известни още като кукли бабушки или съветски кукли, съставляват комплект дървени кукли с намаляващ размер, сложени една в друга. Дизайнът им датира от 1890 година

Мароко: арганово масло

Аргановото масло се създава от ядките на аргановите дървета, които порастват в Мароко. Неговият внимателен ядков усет го е трансформирал в главен кулинарен артикул от епохи. Маслото има и редица изгоди за здравето, а с помощта на високото наличие на витамин Е обезпечава на кожата огромна доза хидратация./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР