Палестинската групировка Хамас съобщи в неделя, че на примирие в

...
Палестинската групировка Хамас съобщи в неделя, че на примирие в
Коментари Харесай

Приключиха 2-дневните преговори Израел-Хамас в Кайро

Палестинската формация " Хамас " заяви в неделя, че на помирение в Газа и замяна на заложници е завършил , оповестява Анадолската организация.

Делегацията ще напусне египетската столица Кайро довечера за съвещания с управлението на групировката.

" Делегацията съобщи отговора на " Хамас " на египетските и катарските медиатори ", добави той, без да дава детайлности за наличието на отговора на групата.

" Хамас " е решен да реализира съглашение, което дава отговор на националните претенции на нашия народ ", се споделя в изказването.

Припомняме, че рано в неделя израелският министър председател  призивите за преустановяване на офанзивата в подмяна на договорка за замяна на заложници. По думите му, прекратяването на войната в този момент ще резервира палестинската формация на власт.

Ръководителят на Хамас Исмаил Хания от своя страна упрекна Нетаняху, че проваля напъните за реализиране на съглашение за преустановяване на огъня в линията Газа.
 Хамас нападна региона на граничен пункт сред Газа и Израел
Хамас нападна региона на граничен пункт сред Газа и Израел

Най-малко седем израелци са ранени

" Хамас ", за който се счита, че държи повече от 130 израелски заложници, упорства за преустановяване на продължаващата атака на Израел против Газа в подмяна на всяка договорка за заложници с Тел Авив.

Израел удари Ивицата Газа като възмездие за трансгранична офанзива , водена от Хамас, която умъртви към 1200 души. Близо 34 700 палестинци са били убити от този момент в Газа, по-голямата част от които дами и деца. 78 000 други са ранени, съгласно палестинските здравни управляващи.

Близо седем месеца след израелската война големи елементи от Газа  са в руини, което тласна и филантропична злополука, съгласно Организация на обединените нации.

. Временно решение от януари гласи, че е " правдоподобно ", че Израел прави геноцид в Газа, и подреди на Тел Авив да спре сходни дейности и да предприеме ограничения, с цел да подсигурява даването на филантропична помощ на цивилните в Газа.
 Бенямин Нетаняху: Прекратяването на войната в Газа в този момент ще резервира
Бенямин Нетаняху: Прекратяването на войната в Газа в този момент ще резервира " Хамас " на власт

Израел е подготвен да спре моментно боевете в Газа, с цел да обезпечи освобождението на заложниците

с претенции министър председателят да одобри съглашението за преустановяване на огъня с " Хамас ", за останалите израелски заложници да бъдат върнати вкъщи от Газа.

Френският президент Еманюел Макрон в неделя прикани израелския министър председател Бенямин Нетаняху в телефонни диалози да реализират съглашение в договарянията с палестинската въоръжена формация " Хамас " за преустановяване на огъня във войната в Газа, оповестява Агенция Франс Прес.

" Президентът насърчи премиера Нетаняху да приключи сполучливо тези договаряния, които биха могли да доведат до освобождение на заложници, отбрана на цивилни посредством преустановяване на огъня и районна деескалация ", се споделя в изказване на френското президентство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР