Отне ми много време, за да науча каква точно е

...
Отне ми много време, за да науча каква точно е
Коментари Харесай

Разликата между това да си влюбен в някого и да обичаш този човек

Отне ми доста време, с цел да науча каква тъкмо е разликата сред това да си влюбен в някого и да обичаш този човек. Научих това по един много сложен начин… И да си призная почтено, към момента не преставам да се комплицирам от време на време и да се възнамерявам обич ли е това.

Доста сърца бяха разрушени не един път през годините и макар че ми се желае да бях избегнала тази болежка, да бях се предпазила, тъкмо тя ме научи на доста повече от всяка една книга, която съм прочела или всеки един съвет, който съм получила.

Израснала съм с приказките и доста любовни истории, които ме научиха да имам вяра, че да си влюбен и да обичаш е едно и също нещо. Но когато се сблъсках с действителността, когато започнах да срещам разнообразни хора, към които изпитвах разнообразни усеща, разбрах, че истината е надалеч от това.

Научих, че любовта и влюбването са разнообразни по тип страсти. И разбирайки разликата сред това да си в влюбен в някого и да обичаш този човек може да ни помогне да избегнем доста разочарования, както и да имаме една здрава, дълготрайна връзка. Просто би трябвало да си дадем сметка какви тъкмо са нашите усеща към този човек.

Затова ви представям няколко разлики сред това да се влюбиш в индивида до теб и това просто да го обичаш, да държиш на него:

Когато сте влюбени в някого, вие желаете този човек

Искате него и единствено него. Вярвате, че този човек е толкоз прелестен, толкоз съвършен за вас, че желаете да бъдете тъкмо с него, той да стане част от вас. Искате този човек в живота си и не може даже да си визиите той да не е част от него. Да бъдеш влюбен в някого значи да вярваш, че имаш потребност от този някой, с цел да бъдеш благополучен.

Когато обичате някого, вие имате потребност от него

Ето я и значителната разлика сред това да си бясно влюбен и да обичаш. В първия случай вие желаете този човек, а във втория – имате потребност от него. Когато обичате някого, вашето предпочитание е този човек да е благополучен, желаете да виждате усмивката му, да знаете, че всичко е наред, тъй като вашето благополучие е подвластно от неговото.

Това не е предпочитание за владеене, това значи да си подготвен да направиш всичко за щастието на този човек, даже и това да значи да потиснеш възприятията си. Тук се сещам за една приказка, която гласи: “Когато обичаш някого, пусни го на свобода… ”

Когато сте влюбени в някого, вашите страсти се издигат на високо

Вашият мозък може да създаде даже най-невероятния химически коктейл, който да ви накара да се чувствате по този начин все едно летите из облаците. Можете да се издигнете толкоз на високо, когато сте влюбени в даден човек. И възприятието е повече от ужасно, не желаете в никакъв случай да спре. А кой човек въобще би желал да се приземи на земята, когато се е издигнал толкоз високо? Тук идва и казусът: все в миналото би трябвало да слезете от облаците.

Когато обичаш някого, страстите се появяват, а по-късно се двоумят

Да обичаш някого не е ли толкоз обвързвано с страстите, колкото и с мислите? Мислейки си непрекъснато за някого, искайки най-хубавото за него, правейки всичко, което е належащо, с цел да бъде благополучен, грижейки се за този човек толкоз, колкото и за себе си (понякога даже повече) – не е ли това любовта?

Емоциите, които идват с всичко това са просто бакшиш. Веднъж минали стадия на това просто да бъдете влюбени в някого до това същински да заобичате този човек, вие ще научите, че това да политаш на високо е единствено част от многото страсти, които ще изпиташ. Ще разберете, че не всичко е толкоз розово, само че все пак няма да се откажете, в случай че не сте “просто влюбени ”, а обичате същински.

Когато сте влюбени в някого, си мислите, че ви пука за него повече, в сравнение с в действителност ви

Повярвайте ми, да се влюбите е доста, доста по-лесно, в сравнение с да изпитате същинска обич. Когато има химия сред двама души, когато изпитате това възприятие на пристрастеност, на привличане, този човек се трансформира за вас в най-прекрасния на света. Мислите си, че той е специфичен, че не би трябвало да го изпускате за нищо на света. Толкова доста ви пука за този човек, че не ви вълнува нищо друго. И когато цялата тази химия сред вас стартира да понижава, разбирате каква в действителност е действителността и че той е надалеч от съвършения човек. Тогава вие още веднъж се чувствате изгубени и комплицирани.

Когато обичате някого, на вас фактически ви пука за него, повече в сравнение с си мислите

Дори и да не вярвате, любовта елементарно се разпознава, защото тя ви кара да чувствате непрекъснат блян, непрекъсната потребност. Вие даже не може да си дадете сметка какъв брой доста ви е грижа за индивида, който обичате, без значение дали е до вас или не. Понякога животът за положително или зло, държи някои хора надалеч от нас, а от време на време даже ни ги лишава напълно. Когато в действителност обичате някого, тези моменти на разлъка и загуба ви затрупват с страст. Хората постоянно не помнят какъв брой доста обичат даден човек или просто не съумяват да го осъзнаят досега, в който не го изгубят.

Когато сте влюбени в някого, вие може и да го разлюбите

Това, което се издига нагоре, в един миг може да слезе надолу. Или с други думи, в случай че сте се влюбили в даден човек, един ден може просто да го разлюбите. И това се случва много постоянно. Просто тъй като цялото това привличане, пристрастеност, романтика, в един миг може да се изчерпат, просто да изчезнат и тогава няма да остане нищо с изключение на прекрасен спомен. Много постоянно хората сами се убеждават в това, че са се влюбили в някого, просто тъй като е привлякъл вниманието им или се е държал добре. Понякога влюбвайки се в някой, си сътворяваме личен свят – прелестен, и когато се върнем в действителността разбираме, че това не е обич.

Когато обичате някого, вие в никакъв случай няма да спрете да го обичате

Тези, които обичаме, тези, които се грижат за най-вече, тези, които значат най-вече за нас, и които са ни най-засегнати в живота ни, са тези, които в никакъв случай не ни оставят. И каквото и да се случи, даже и да са надалеч от нас, хората, които в действителност обичаме ще са постоянно в сърцата ни и в мислите ни. Тяхното наличие в живота ни е имало такова необикновено въздействие върху нас, че поради тях, ние сме разнообразни хора, по-добри.

Накрая може да обобщим, че това да си влюбен в някого постоянно значи да искаш този човек до полуда, просто да го искаш. Мислиш си, че в случай че той е живота ти това ще те направи щастлив/а. А когато обичаш някого, твоето благополучие остава на назад във времето и ти си подготвен да направиш всичко за неговото благополучие, даже това постоянно да значи, че би трябвало да го пуснеш да си отиде.

И едното, и другото са прелестни неща, едни красиви страсти и усеща, които всеки човек би трябвало да изпита. Важното е да не бъркаме любовта с обичта, по този начин ще си спестим доста разочарования и несполучливи връзки.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР