Навярно много родители биха искали детето им да е гений,

...
Навярно много родители биха искали детето им да е гений,
Коментари Харесай

Как да разберете дали детето ви е гений?

Навярно доста родители биха желали детето им да е талант, само че съгласно статистиката, на всеки 50 млн. деца се ражда по едно изключително надарено дете

Гениалните деца не се плашат от компликациите, в противен случай, всяко по-сложно нещо ги притегля, а прекомерно лесните задания ги отегчават. Ако забележите, че детето ви демонстрира интерес към комплицираните игри, които изискват повече мислене, и се оправя бързо и елементарно и с най-трудните трудности, прекомерно евентуално е да си имате дребен талант. Гениалните деца не търсят вниманието ви, прекомерно погълнати са от себе си и от това, което вършат. Когато се задълбочат в дадена игра, нищо не може да ги разконцентрира. Стратегическите игри демонстрират най-добре уменията и качествата на децата, те развиват и обогатяват мисловния им развой. Надарените деца се въодушевяват извънредно доста от този вид игри и отхвърлят да играят на относително по-лесни игри, подобаващи за тяхната възраст. Ентусиазират се от всяко предизвикателство. Малките гении схващат доста бързо разпоредбите на играта и даже изясняват на по-възрастните. Не се затрудняват и с най-заплетения правилник. Твърде взискателни са към себе си и проучват постъпките си.

Психолозите оферират забавен и елементарен тест, с който можете да ревизирате дали под покрива ви пораства талант. Единственото условие е детето да бъде до 4 год. възраст. Дайте му огледало и го накарайте да си уточни нослето. Ако уточни нослето, което вижда в отражението, а не своето, прекомерно евентуално е да имате същински гениално дете.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР