Отборът на ПСВ Айндховен е новият шампион на Нидерландия, след

...
Отборът на ПСВ Айндховен е новият шампион на Нидерландия, след
Коментари Харесай

ПСВ Айндховен триумфира за 25-и в историята с титлата в Ередивизи

Отборът на ПСВ Айндховен е новият първенец на Нидерландия, откакто победи предварително с купата в локалната Ередивизи.

В среща от 32-ия кръг на шампионата момчетата на Петер Бос надиграха с 4:2 вкъщи състава на Ротердам и по този метод си подсигуряваха, че не могат да бъдат изместени от първата позиция в класирането в оставащите два мача от най-близкия си преследвач Фейенорд.

На стадион " Филипс Стейдиъм " в Айндховен изненадващо гостите поведоха още в 8-ата минута посредством Метиньо, само че ПСВ стигна до обрата след автогол на Саид Бакари и Йоан Бакайоко.

Още преди да е изминал първият половин час игра обаче равенството още веднъж бе възобновено с помощта на Оливие Боскагли, който по сходство на Бакари изпрати топката в личната си врата.

През второто полувреме домакините въпреки всичко взеха своето, когато първо Боскагли изкупи виновността си, връщайки задатъка на своя отбор, а малко по-късно Джонатан Тезе беше прецизен за крайното 4:2.

KAM-PI-OE-NEN
— PSV (@PSV)

Така ПСВ Айндховен победи за 25-и път в историята си в шампионата на Нидерландия и се върна на трона в Ередивизи след пауза от шест години, откакто за последно беше на върха през сезон 2017/18.

Междувременно наставникът на " филипсите " Петер Бос записа най-големия триумф в треньорската си кариера, откакто до момента на сметката му личеше само купата от второто равнище на футбола в Нидерландия отпреди близо 20 години, когато той е бил отпред на Хераклес. Любопитното е, че Бос стартира работата си в ПСВ Айндховен преди по-малко от година, а предишния август изведе отбора до Суперкупата на Нидерландия след победа във финала с 1:0 против Фейенорд.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР