Определено си струва да изминете само 18 километра от Варна

...
Определено си струва да изминете само 18 километра от Варна
Коментари Харесай

Каменната гора на България

„ Определено си коства да изминете единствено 18 километра от Варна в посока към София и в действителност да загубите чувство за действителност.

И е мъчно да се въздържите от изкушението да се ощипете сами, както и вашите спътници, с цел да се уверите, че не сънувате! Не, не сте се пренесли в друго измерение и не сте се трансформирали в лилипути.

Просто сте се озовали в гора, където вместо дървета има каменни колони с най-причудливи форми и размери. Те порастват непосредствено от пясъка, който заменя тук тревата. Затова българите ги назовават Побитите камъни. “

Побитите камъни – Каменната гора на България

Такова встъпление открихме в едно доста забавно съветско изложение на тази наша естествена забележителност, която няма аналог в света. Решихме да ви разкажем какви митове се популяризират из Русия, които – да си признаем – вършат доста по-голяма реклама на нашите си, български исторически места, в сравнение с това прави информацията в Уикипедия.

В последната това знамение на природата е разказано по този начин: „ За произхода им има доста хипотези, които могат да се обединят основно в две групи – за органичния и неорганичния им генезис. Първите са свързани с кораловите организми и други.

Според вторите произходът им се изяснява с призматичното изветряне на скалите или с образуването на пясъчно-варовикови конкреции и други За да бъдат опазени, през 1937 са оповестени за естествена забележителност. “

Освен още няколко думи за тяхната височина, дебелина и аспект, с това се изчерпва цялата информация. Как мислите, ще притегли ли това изложение туристите и какво е едно такова място, в случай че към него не витаят митове. Представяме ви легендата, която доста се харесва на съветските туристи и която сигурно прави невиждана реклама на Каменната гора на България.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР