Независимо колко сте фокусирани върху здравословния начин на живот, Великден

...
Независимо колко сте фокусирани върху здравословния начин на живот, Великден
Коментари Харесай

7 лесни начина, с които да се върнете към здравословното си ‘’Аз’’ след Великден

Независимо какъв брой сте фокусирани върху здравословния метод на живот, Великден е един от празниците, по време на които е съвсем невероятно човек да избегне преяждането, козунаците и агнешкото.

Нищо обаче не е изгубено и можете извънредно елементарно да се върнете към здравословните си привички, в случай че следвате тези 7 лесни правила:

1. Приемете събитията

Първата стъпка към положителния триумф несъмнено е да приемете събитията и да не се самобичувате, че сте се отпуснали и сте си похапнали повече. Тази година се концентрирайте върху друга тактика: приемете, че похапването и в предишното и се пробвайте да насочите вниманието си върху хубавите неща, които то ви е донесло, като незабравими мемоари със фамилията си, които към този момент имате.



2. Започнете деня си със пресен въздух

Ако сте прекалили с похапвнето и изключително със захарта - чистият въздух има извънредно очистващ резултат, както върху тялото, по този начин и върху мозъка. Дори и да нямате доста време заран - пробвайте се да си извършите къса 10-минутна разходка. Повярвайте ни - тя може да ви донесе чудеса. Така ще прочистите мозъка си, ще задвижите сърцето и кръвта си и до клетките ви ще доближи повече О2, който пък ще ви даде повече сила.

3. Топла вода, лимон и ябълков оцет

Тази елексирна напитка има капацитета да прочисти организма ви от всички отрови, които сте натрупали напоследък. Важно е да се приема на гладно - просто смесете в чаша топла вода с малко лимон и лъжичка ябълков оцет. Ако до момента не сте приемали от тази напитка, пробвайте с по-малко количество оцет - до момента в който свикнете с усета му във вода. Ябълковият оцет ускорява храносмилането, усъвършенства дискомфорта в стомаха след преяждане, отстрани токсините и детоксикира черния дроб. Лимоните също имат извънредно благотворно деяние - те също подкрепят храносмилането, детоксикират и понижават киселините и подуването на стомаха.



4. Свежа храна

В дните след Великден се пробвайте да консумирате оптимално количество свежа храна като сурови плодове, зеленчуци и ядки. По време на празниците организмът ви е работил на цялостни обороти, с цел да преработи огромното количество тежка храна, което сте приели и за това в този момент е добре да му дадете отмора. Добра концепция за закуска е смути със зеленолистни и малко ядки. Супа или салата за обяд пък също е превъзходен вид, предлагаме сходно меню и за вечеря. Какъвто и път да изберете - не гладувайте - няма смисъл от това. Хапвайте до момента в който се почувствате добре заситени. В първите дни можете да изпитвате малко по-голям апетит за тежки храни, само че той най-вероятно ще отшуми бързо.

5. Хидратирайте се

Пийте допустимо най-вече вода и билкови чайове, с цел да подмладите тялото си от вътрешната страна на открито. Пренасищането със сладки и тежки храни от празничния уикенд евентуално ще ви прави изморени и ще желаете да посегнете към кафето, само че истината е, че водата ще ви даде същинска сила, като по едно и също време с това ще прочисти организма ви от шлаките.

6. Пот!

Потенето е един от най-силните детоксикиращи механизми на тялото. Ако нямате сили и предпочитание за извършения, постоянно можете да посетите сауна или парна баня, които също ще подкрепят прочистването. Ако пък усетите, че имате потребност от ендорфини - бихте могли да прибегнете до физически действия като разходка в парка, йога или пък пилатес.



7. Забавлявайте се!

След като прекалим с похапването от време на време се усещаме гузни и нямаме предпочитание за нищо. Ако желаете да се върнете към своята здравословна версия допустимо най-бързо - по-добре тази година помислете по какъв начин да се забавлявате, с цел да не изпаднете в отчаяние. Срещнете се с другарка и се разходете, отидете до планината, прочетете вдъхновяваща книга или най-добре - направете проекти за лятната си отмора!

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР