Националният отбор на България победи Танзания с 1:0 в контролна

...
Националният отбор на България победи Танзания с 1:0 в контролна
Коментари Харесай

Красив гол на Десподов срещу Танзания сложи край на сушата за България

Националният тим на България победи Танзания с 1:0 в контролна среща от FIFA World Series, играна в Баку, Азербайджан. Това бе първи триумф за " лъвовете " под управлението на новия селекционер Илиан Илиев, както и първа победа за България от 2022 година насам, откакто отборът не записа нито един триумф през 2023.


Двубоят на Олимпийския стадион в Баку се оказа по-труден от предстоящото за България, като участникът във финалите на Купата на африканските народи тази година бе равносилен в огромни интервали от дуела. През първото полувреме най-хубавата опция се откри точно пред африканците, откакто Кибу Денис се възползва от неточност на Алекс Петков и остана самичък против вратаря на България Димитър Митов, само че ударът му срещна страничната греда. Играчите на Илиан Илиев също насочиха няколко удара към противниковата врата, само че без триумф.

Малко след почивката пристигна решаващият миг. Капитанът Кирил Десподов осъществя със ужасно осъществяване на свободен удар, което не остави никакви шансове на вратаря на Танзания. Веднага по-късно нова неточност на Петков даде опция на Салум да изравни, само че той стреля неопределено. До края българите опазиха вратата си от рискове и по този начин сложиха завършек на серията си от 11 следващи мача без победа.

В понеделник, 25 март, България ще се изправи против домакина Азербайджан в друга инспекция. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР