Началото и краят на всеки футболен сезон са белязани от

...
Началото и краят на всеки футболен сезон са белязани от
Коментари Харесай

10-те футболисти, които трябва да напуснат настоящия си клуб

Началото и краят на всеки футболен сезон са белязани от поредност анкети, ранглисти и селекции. Поредната пристигна преди старта на новия сезон във Висшата лига, оповестява Sportcafe.bg. Tя е на играчите, които оптимално бързо би трябвало да сменят сегашния си тим, в случай че желаят да спасят кариерата си. Сред тях попадна и един българин. Нападателят на Манчестър Димитър Бербатов, който води договаряния за трансфер в италианския отбор Фиорентина, е на номер 4. Ето 10-те футболисти, които би трябвало да изоставен сегашния си клуб.

10. Дейвид Бентли

Футболистът на Тотнъм на процедура няма бъдеще в този клуб от съвсем три години, само че настойчиво не напуща. Андре Вияш-Боаш несъмнено се чуди кой е този „ господин Бентли “ и какво да прави с него. Някогашната звезда на Блекбърн по този начин и не съумя да оправдае многото пари, платени за него. Наскоро се чу, че ще бъде продаден в Първа лига, а преди четири години Тотнъм заплати за него 16 милиона лири.

9. Андрей Аршавин

Руснакът постоянно се проваля, когато получи късмет да потвърди, че си коства платените за него 15 милиона лири преди три години и половина. Кариерата му в Арсенал започва обещаващо с 4 гола на „ Анфийлд “, само че по-късно не се случи нищо. Идването на Санти Карсола и възходът на Алекс Окслейд-Чембърлейн подсказват, че Аршавин май към този момент е изиграл последния си мач за Арсенал.

8. Джо Коул

Брендън Роджърс разгласи, че някогашният състезател на Челси и Уест Хем има бъдеще в Ливърпул, само че истината е, че няма. Клубът се насочва към млади играчи и напускането на Дирк Кайт, Крейг Белами и Макси Родригес поддържат тази теза. Джо Коул е единствено на 30 и има още няколко мощни години пред себе си. Ако отиде другаде ще е титуляр по-често от Ливърпул, където шансът това да се случи е незабележим.

7. Един Джеко

Представете си, че ви купува клуб от Висшата лига за 27 милиона лири и вие вкарвате 14 гола в 16 мача за шампионата в първия си цялостен сезон в този тим. И по-късно мениджърът афишира, че към този момент не влизате в проектите му. Добре пристигнали в света на Един Джеко и Роберто Манчини. Джеко е заставен да гледа по какъв начин Манчини дава късмет след късмет на двама нападатели, които до момента демонстрираха главно, че не почитат Сити – Марио Балотели и Карлос Тевес. Босненският национал би трябвало да се махне колкото се може по-бързо от Сити.

6. Маруан Шамак

Мароканецът има един гол във Висшата лига за последните 18 месеца и очакванията за възобновление на кариерата му в Арсенал са повече от скромни. А и идването на Лукас Подолски и Оливие Жиру в клуба в допълнение понижават възможностите му, тъй че той може да се надява единствено на това да попада измежду запасите.

5. Адам Джонсън

По някаква причина Роберто Манчини не цени изключително високо Адам Джонсън. Италианецът го купи, само че по-късно се отхвърли от концепцията да го пуска титуляр по крилото. Най-вероятно скоро Манчини ще реши да извади британския национал на трансферния пазар, само че Джонсън най-вероятно ще избра да резервира огромната си заплата и да стартира „ да се бори за мястото си в отбора “.

4. Димитър Бербатов

Нападателят се опита да се измъкне това лято, само че сър Алекс няма да го пусне толкоз елементарно от Юнайтед. Накратко – шотландецът се пробва да получи добра цена за футболист, който той няма желание да употребява. С идването на Робин ван Перси, може би българинът ще получи по-голям късмет да си тръгне бързо.

3. Никлас Бендтнер

Бендтнер не беше включен в азиатското турне на Арсенал, вместо това Арсен Венгер го остави да тренира независимо и да смъква насъбраните през лятото килограми. Подобно на Шамак и при него възможностите да е титуляр са нулеви, тъй че прехвърлянето е неминуем.

2. Анди Керъл

Керъл е наясно, че дните му в Ливърпул са преброени. Брендън Роджърс одобри офертата на Уест Хем за него, само че Анди Керъл отхвърли да подипше контракт с „ чуковете “. Сега Анди би трябвало да потвърди, че Роджърс бърка, само че ще му е необикновено мъчно, изключително като се има поради, че ще прекарва доста време на аварийна пейка. Фабио Борини и Луис Суарес са пожеланият избор на Роджърс и играят сполучливо в офанзива.

1. Еманюел Адебайор

Алчност. Това несъмнено е единствената причина националът на Того да стои в Манчестър Сити. Трансферът в Тотнъм изглеждаше съвсем сигурен, само че Адебайор изиска от Даниел Леви същата заплата, която получава в Сити и всичко пропадна. Адебайор е жертван да бъде запаса до момента в който не реши да смени тима. Манчини надали ще промени мнението си.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР