На 18 декември големият американски актьор Брад Пит празнува рождения

...
На 18 декември големият американски актьор Брад Пит празнува рождения
Коментари Харесай

10 от най-добрите филми на Брад Пит

На 18 декември огромният американски артист Брад Пит чества рождения си ден. Той е роден в град Шауни, Оклахома, с името Уилям Брадли Пит. По-късно, поради работата на татко му, фамилията се реалокира в Спрингфийлд, Мисури, където той израства.

След гимназията Брад се записва в университета в Мисури, където учи публицистика и реклама. По това време открива в себе си огромно увлечение към актьорството. Още преди да се дипломира ненадейно събира багажа си и с 325 $ в джоба отпътува за Калифорния. За да не разочарова родителите си им споделя, че отива да учи в живописен лицей в Пасадина.

В Лос Анджелис му провървява и той съумява бързо да си откри работа. Първо забавлява посетителите в ресторант, облечен като петел, по-късно разнася печени пилета, снима се в рекламен клип на джинсите „ Levi’s “. Минава година преди да получи първата си роля – играе приятеля на дъщерята на Присила Пресли в телевизионния сериал „ Далас “. Следва интервал, в който се снима в епизодични функции в малкия екран. Сам осъзнава, че не му доближава майсторство и се записва на курс в актьорско студио. Първата му роля в киното е във кино лентата „ Cutting class “ през 1989 година, само че там остава неусетен. Дългоочакваната добра роля, която му дава късмет за развиване, получава през 1991 година, когато се снима в лентата на Ридли Скот „ Телма и Луиз “.

През юли 2000 година Брад Пит се дами за звездата от сериала „ Приятели “ Дженифър Анистън. През 2005 година се развеждат, а новата жена до него е Анджелина Джоли. От тогава те са дружно и се радват на шесте си деца – три лични и три осиновени. Днес известността на артиста е толкоз огромна, че единствено името му на афиша може да донесе триумф на който и да е филм. Ние пък ви предлагаме една компилация от най-запомнящите се кино произведения с негово присъединяване. Ето 10 от най-хубавите филми на Брад Пит.

1. „ Легенди за пристрастеността “

Лентата на Едуард Зуик излиза през 1994 година Брад Пит си партнира с Антъни Хопкинс, а операторът на кино лентата получава Оскар. След излизането му списание „ People “ дава на Брад купата „ най-сексапилният жив на Земята “.

2. „ Дванайсет маймуни “

Футуристичният апокалиптичен филм на Тери Гилиам излиза през 1995 година За играта си в него Брад Пит получава „ Златен глобус “ и номинация за „ Оскар “ за поддържаща роля.

3. „ Седем години в Тибет “

Филмът е на френския режисьор Жан-Жак Ано и е учреден на записките на австрийски планинар, член на нацистката партия, духовно видоизменен след общуването си с будистките монаси.

4. „ Боен клуб “

Филмът е на режисьора Дейвид Финчър и е по претекстове от едноименния разказ на Чък Паланюк. В него артистът си партнира с Едуард Нортън. В концепцията на кино лентата е залегнал будисткият принцип: „ Само губейки всичко, можем да реализираме същинска независимост “. Лентата провокира един от най-големите публични резонанси в света на киното през 90-те години.

5. „ Гепи “

Британска гангстерска комедия, чийто режисьор и сценарист е Гай Ричи. Излиза през 2000 година, а Брад си партнира с Бенисио дел Торо, Вини Джоунс и Джейсън Стейтъм. Филмът е прочут и с ексцентричното снимане и нехарактерен монтаж, както и изненадващи и иронични обрати на ориста.

6. „ Бандата на Оушън – 1, 2 и 3 “

И трите елементи на кино лентата са супер занимателни, а в тях вземат участие плеяда от звезди – Джордж Клуни, Мат Деймън, Анди Гарсия, Джулия Робъртс, Катрин Зита-Джоунс, Ал Пачино. Първият излиза през 2001 година,  а истинското му заглавие е „ Ocean’s Eleven “. Вторият – „ Ocean’s Twelve “ е от 2004 година Третият – „ Ocean’s Thirteen “, излиза през 2007 година Режисьор на филмовата поредност е Стивън Содърбърг.

7. „ Мистър и мисис Смит “

Това е филмът, на чиято снимачна площадка се срещат и се влюбват Брад Пит и Анджелина Джоли. Екшън-комедията се появява през 2005 година, а режисьор е Дъг Лайман.

8. „ Вавилон “

Кинолентата се появява през 2006 година, а в България през 2007 година Тук Брад Пит си партнира с хубавата Кейт Бланшет. Режисьорът – Алехандро Гонсалес Иняриту, получава наградата най-хубав режисьор на кино фестивала в Кан.

9. „ Странният случай с Бенджамин Бътън “

Излиза през 2008 година и е от елементи основан на едноименния роман на Франсис Скот Фицджералд. Тук Брад Пит още веднъж си партнира с Кейт Бланшет, а режисьор на продукцията е Дейвид Финчър. Филмът печели 7 награди и 18 номинации от разнообразни американски академии и сдружения на критици.

10. „ Гадни копилета “

Снимките на военния филм стартират през 2008 година и се реализират в няколко страни от „ Стара Европа “, под режисурата на Куентин Тарантино. Лентата дебютира през 2009 година на 62-рия Международен кино фестивал в Кан. Историята наблюдава дейностите на партизанска група от американски евреи, както и опит за ликвидиране на висшето управление на Нацистка Германия.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР