Моля се възкръсналият от гроба наш Господ и спасител Исус

...
Моля се възкръсналият от гроба наш Господ и спасител Исус
Коментари Харесай

Дядо Николай: Моля се възкръсналият от гроба наш Господ и спасител Исус Христос да дари на всички душевно спасение

" Моля се възкръсналият от гроба наш Господ и избавител Исус Христос да дарува на всички вас благополучие, здраве, мир и душевно избавление! " С тези думи се обърна към събралите се в църквата " Света Марина " пловдивският митрополит Николай в края на пасхалната работа. Преди това той прочете синодалното обръщение на Възкресение.

" Дивен и популярен, прелестен и скъп е всеки един подарък, с който Човеколюбецът Бог обдарява Своето най-висше и обичано създание – индивида, който Той сътвори по Своя свят облик и който предназначи да доближи и до богоуподобяването. Безбройни са Божиите блага за нас, само че максимален и най-щедър всред тях е дарът на Възкресението. Победата над гибелта, която Богочовекът Господ наш Иисус Христос удържа над мрака и цялата всепоглъщаща и губителна мощ на злото, е кулминационната точка, най-висшата и безапелационна изява на Божията обич към нас и към цялото създание ", се споделя в обръщението на синода.

В църквата " Света Марина " бяха актуалният кмет на Пловдив Костадин Димитров и предшественикът му Здравко Димитров. По време на службата от лявата страна на митрополит Николай стоеше създаденият от него в архонт предприемач Георги Гергов, а от дясната - игуменът на Бачковския манастир свещеник Сионий. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР