Марокански футболни фенове от различни краища на света излязоха по

...
Марокански футболни фенове от различни краища на света излязоха по
Коментари Харесай

Мароканците празнуват в Рабат, Мадрид, Торино, Париж, Доха

Марокански футболни почитатели от разнообразни краища на света излязоха по улиците, с цел да отпразнуват популярната победа на националния тим над Испания на Мондиал 2022 във вторник.
Рабат, Мароко
" Атласките лъвове " реализираха най-големия триумф в историята си и едно от най-великите спортни достижения за Мароко, откакто отстраниха международния първенец от 2010-та година след нулево тъждество в постоянното време и продълженията и победа с 3:0 при осъществяването на дузпи. Така северноафриканската страна се класира за четвъртфиналите на Световното състезание, където ще премери сили с Португалия.
Париж, Франция
Очаквано улиците на Рабат се извършиха с празнуващи жители, само че това надалеч не бе единственият град, в който мароканците честваха. С песни, крясъци, флагове и факли бяха огласени още Лондон, Торино, Париж, Бреша, Хага, както несъмнено и Доха. " Не мога да допускам, това е един от най-великите моменти в живота ми ", възкликна 27-годишният Амал Галиди в Доха. " Арабите и африканците са най-щастливите хора на света през днешния ден. Бог чу молитвите ни ", добави роденият във Фез Галиди.
Мадрид, Испания
" Тази победа е за всички - всички араби, всички африканци и всички други, които ни подкрепяха ", разяснява Анас Бумлек от Маракеш. Мароканският тим получи поздравления и от легендата на камерунския и африканския футбол Самуел Ето " о. " Историята е пренаписана. Вие сте четвъртият африкански тим, който доближава четвъртфиналите на международно състезание. Браво, Мароко ", съобщи Ето " о.
Торино, Италия
От своя страна играчите на Мароко не стопират да мечтаят. За тях следва четвъртфинална борба с Португалия в събота, 10-ти декември, от 17:00 часа. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР