Марин и Стефан Димитрови не са посещавали Министерство на финансите

...
Марин и Стефан Димитрови не са посещавали Министерство на финансите
Коментари Харесай

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови, не са посещавали МФ

Марин и Стефан Димитрови не са посещавали Министерство на финансите (МФ). Аз персонално не съм се срещал с тях.


Това съобщи някогашният финансов министър Асен Василев на чуване във краткотрайната парламентарна комисия за следствие на корупционни практики в Агенция „ Митници “ и възможната му роля в тях, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В отговор на думите на Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, че има данни, че Марин и Стефан Димитрови са влизали в МФ, някогашният министър на финансите акцентира, че ДАНС би трябвало да разполага със записи и данни, в случай че тези две лица са влизали в министерството, изключително откакто е станало ясно, че от 2022 година ги следят.

Василев дефинира като опит за офанзива към него да се твърди друго.


Румен Гечев от Българска социалистическа партия пък се обърна към Рая Назарян от ГЕРБ с въпроса къде ѝ е била реакцията по отношение на „ Барселонагейт “.


Василев разяснява, че сега в Агенция „ Митници “ има чиновници от митническата работа на Съединени американски щати.

„ Имаше диалози с британското държавно управление, трябваше да дойдат митнически чиновници от Англия. Имаше диалози да дойдат френски и австрийски митнически чиновници “, заяви той и добави, че най-хубавият вид да се пресекат дългогодишни канали е да има подпомагане с непознати митнически служби, които да изпратят действително на място хора.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи зададе въпроса дали на Василев му е било известно, че този държавен чиновник – Недан Хаджиев, е в контакт с такива известни герои. „ Краткият отговор е не. Той, апропо, продължава да е чиновник на Министерство на вътрешните работи “, сподели Василев.

България занапред открива контакти с интернационалните сътрудници, посочи той, като уточни какво са заварили и какво са свършили.

„ Истината е, че има доста работа, която да се свърши в Агенция „ Митници “, означи някогашният финансов министър. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР