Малкият, отдалечен италиански остров Аликуди е дом само на около

...
Малкият, отдалечен италиански остров Аликуди е дом само на около
Коментари Харесай

Италиански остров, завладян от кози ги предлага безплатно

Малкият, далечен италиански остров Аликуди е дом единствено на към 100 поданици и - в идеалния случай, на към 100 диви кози.


Тази година обаче съотношението сред хората и животните е извънредно неравномерно.

Островът е превзет от шест пъти повече кози от стремежи брой поданици и има повече животни на глава от популацията, в сравнение с където и да било другаде, където се регистрират такива неща. Кметът Рикардо Гуло приканва всеки, който може да помогне, да се включи в решаването на казуса.

Гуло съобщи пред CNN, че не го интересува дали знаете нещо за развъждането на кози, стига да имате лодка, с която да ги изведете от острова - откакто сте си ги хванали.

Той споделя, че програмата " осинови коза " е основана, тъй като локалната власт не желае да унищожи животните, които са навлезли в жилищни региони, нахлули са в домовете си, хрупат каквото намерят в публичните паркове, частните градини и живите плетове и се пробват да се катерят по каменни стени, които нормално поддават под тежестта им.

Според районното държавно управление на Сицилия козите са били импортирани на острова преди към 20 години от един фермер, който по-късно ги пуснал на независимост.

Години наред животните, които не са благосъстоятелност на никого, пасат независимо по скалите на Аликуди и са изобразени на съвсем всяка пощенска картичка от вулканичния остров.

Но оставени на произвола на ориста, те се възпроизвеждат с изумителна скорост.


Всеки, който се интересува да вземе до 50 кози, може да подаде публична молба в общината до 10 април, сподели кметът, само че добави, че ще удължи периода, до момента в който всички кози не бъдат осиновени.

Кандидатът би трябвало да изпрати настояването си по имейл до локалния орган и да заплати такса от 16 евро, с цел да го направи публично.

" Откакто обявихме това за първи път, ни се обадиха десетки хора ", споделя Гуло, в това число фермер от близкия остров Вулкано, който създава козе сирене.

" В идеалния случай бихме желали хората да се пробват да опитомяват животните, вместо да ги ядат ", добави той. Въпреки това управляващите няма да правят надлежна инспекция на желанията на всеки осиновител на кози.

След като козите бъдат разпределени, осиновителят има 15 дни, с цел да ги хване и изнесе от острова.

Раздаването ще продължи, до момента в който локалното стадо не намалее доста, само че няколко ще бъдат оставени да театралничат с туристите.

Аликуди е минимум обитаемият от седемте Еолийски острова - веригата край северното крайбрежие на Сицилия, която включва Стромболи и Липари./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР