Лидерът на Демократическата партия на сърбите /ДПС/ в РСМ Иван

...
Лидерът на Демократическата партия на сърбите /ДПС/ в РСМ Иван
Коментари Харесай

Сръбският лидер в РСМ: Клането в Сребреница е „Дисниленд“

Лидерът на Демократическата партия на сърбите /ДПС/ в РСМ Иван Стоилкович назова „ некрофилски Дисниленд “ клането в Сребреница - най-голямото на европейския континент след Втората международна война (ВСВ), съобщи кореспондентът на БГНЕС от Скопие.


През лятото на 1995 година, в предпазения анклав Сребреница, силите на босненските сърби, командвани от Радко Младич, за часове избиват над 9 000 души - босненски мюсюлмани. До момента са разпознати телата на близо 8 800 от тях, които са заровени в Поточари край Сребреница.

„ Утре ще прочетете и чуете, че Македония е съвносител на Резолюцията за Сребреница (в ООН). Али Ахмети, Буяр Османи, Талат Джафери и Артан Груби подвигнаха равнището на неприязън по отношение на Сърбия и сръбския народ на най-високо равнище, обратно на волята на македонския народ. Това демонстрира какъв брой ниско са паднали Македония и нейната държавност...опустошително, нали? ", написа Стоилкович в формалния си Facebook профил.

В друга обява той сподели: „ Ударна новина, Северна Македония съпоръчител на антисръбска резолюция за Сребреница “.


Кореспондентът на БГНЕС напомня, че Иван Стоилкович е покровител на руски-сръбските ползи в Северна Македония и на Балканите, съдружен сътрудник на ВМРО-ДПМНЕ. На партийните му събрания употребява сръбските, а не македонските, държавни знаци. Според него „ без Сърбия Македония няма бъдеще “. Той намерено поддържа съветската експанзия против Украйна и великосръбския план „ Сръбски свят “, който има за цел да подчини прилежащите страни под властта на Белград и да прекрои границите в района.

Стоилкович, дружно с претендента за президент Стевчо Якимовски посрещат в Белград всеки съветски политик, пристигнал на посещаване, в това число външния министър Сергей Лавров.

на 20 юли 2017 година Якимовски и Стоилкович бяха признати в Москва от зам.-секретаря на партията на Путин " Единна Русия " Сергей Железнак. Тогава Стоилкович и Железнак се оплакаха " от опитите Македония да се трансформира в протекторат на НАТО против волята на голямата част от народа, да се промени идентичността, името и Конституцията на РСМ ". Иван Стоилкович изясни, че визитата му в Москва имала за цел да " затвърди духовните връзки сред Русия и Македония, както и политическите, икономическите и културните връзки " сред двете страни.


През лятото на трагичната 1995 година актуалният сръбски президент Александър Вучич е министър на информацията в кабинета на диктатора Слободан Милошевич. Пред Народното събрание в Белград Вучич декларира, че „ за всеки погубен сърбин ще бъдат по 100 босненци. “

Геноцидът в Сребреница е доказан с присъдата на Международния съд в Хага. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР