Китайски и японски учени изложиха необичайна хипотеза, според която паралелен

...
Китайски и японски учени изложиха необичайна хипотеза, според която паралелен
Коментари Харесай

Китайци и японци: Паралелният свят е като земния

Китайски и японски учени изложиха необикновена догадка, съгласно която успореден свят, в случай че съществува, би трябвало да е съвсем еднакъв с нашия. Тяхната доктрина се основава на теорията за суперструните, която допуска, че действителността е направена от вибриращи струни, а не от атоми и електрони. Тези струни създават разнообразни резултати като гравитация, когато издават звуци и се усукват.

През 70-те години на предишния век учените Йоичиро Намбу, Холгер Нилсен и Леонард Съскинд без значение един от различен допускат, че обикновени частици могат да бъдат струни, а не точки. Тази доктрина обаче работи единствено в 10 измерения, а не в трите, които виждаме. За да обяснят това противоречие, учените построяват догадка, че шестте спомагателни измерения са свити в дребни размери, което ги прави невидими за нас.

Използвайки математическо моделиране, откривателите основават две вселени с 10 измерения. Четири измерения са идентични и в двата свята, само че останалите шест бяха разнообразни. Те откриват, че разликите в латентните измерения не оказват доста въздействие върху забележимите събития.

„ Това значи, че в случай че вулкан изригне в нашия свят, тогава в паралелна галактика се случва същото изригване “, споделя астрономът на НАСА Мишел Талер.

Тази доктрина обаче се основава на догатката, че паралелните вселени са основани от трептения на струни. Но какво ще стане, в случай че те са основани от личното ни схващане?

Някои учени допускат, че паралелните светове могат да бъдат резултат от квантова суперпозиция, където всички вероятни резултати от събития съществуват по едно и също време в разнообразни вселени. Когато създадем избор, една от тези вселени става наша действителност, до момента в който другите остават скрити.

Въпреки че тези хрумвания са единствено хипотези, те повдигат забавни въпроси по отношение на природата на действителността и опцията за други вселени, сходни на нашата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР