Какво по-хубаво и освежаващо от парче хрупкава сочна диня през

...
Какво по-хубаво и освежаващо от парче хрупкава сочна диня през
Коментари Харесай

Съдържа ли мазнини динята и отслабва ли се от нея?

Какво по-хубаво и освежаващо от парче хрупкава сочна любеница през лятото.

Всъщност хората, които считат динята за плод, са прави, както и тези, които я считат за зарзават. Подобно на другите плодове, динята е артикул на растение, отделящо семена и има типичния сладостен усет. Всъщност обаче динята е от фамилията на тиквите и краставиците и заради това мнозина я считат за зарзават.

Този апетитен и хранителен подарък на природата е същинско самодоволство за сетивата през най-горещия сезон на годината. Но тя е освен вкусна и радваща небцето и душата, само че и превъзходен асистент в битката с килограмите. На всичкото отhоре динята е и превъзходен лек за организма.



На прага на дълго чаканите слънчеви дни, когато на власт е Нейно Величество Динята, се опитваме да отговорим на въпросите, които най-вече вълнуват нейните фенове - съдържа ли мазнини динята и отслабва ли се от нея?

Всеизнестно е, че динята се състои най-вече от вода. 92% от масата на динята е заета напълно от вода. Но този превъзходен плод и е богат на витамини, минерали и антиоксиданти. Динята не съдържа мазнини, което я прави чудесна добавка към всяка диета.



Относно отслабването, потреблението на любеница е извънредно потребна. Тя е нискокалорична храна, съдържаща към 30 калории на 100 грама. Богата е на фибри, което оказва помощ за чувството на задоволеност и управлението на апетита. Консумирането на любеница може да помогне да се удовлетвори и гладът към сладкото, заобикаляйки по този метод приема на повече количества калории.

Високото наличие на вода в динята оказва помощ извънредно за хидратацията на организма. А положителната хидратация е значима при отслабването, защото оказва помощ за поддържането на положителния метаболизъм и енергийната функционалност на тялото.

Важно е да се означи, че динята сама по себе си не е магическо средство за намаляване. Разбира се, с цел да постигнете и поддържате здравословно тегло, би трябвало да се придържате към уравновесена и разнообразна диета, включваща и други хранителни групи, ккомбинирана с физическа интензивност.

Като цяло, динята може да бъде част от здравословното хранене и асистент в битката с килограмите, само че би трябвало да се употребява в границите на рационални количества и в композиция с други хранителни артикули. Винаги е добре да се консултирате със здравен експерт или диетолог, преди да започнете нов режим на хранене или диета с този изумителен и магически плод.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР