Как да приготвим така бонфилето, че да остане сочно и

...
Как да приготвим така бонфилето, че да остане сочно и
Коментари Харесай

Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)

Как да приготвим по този начин бонфилето, че да остане сочно и нежно - да, има своите тънкости несъмнено.
Както всички знаем, свинското се води не от най-хубавите меса. Имам концепция от позиция здравословност за какво - но от там насетне - нямам.
Така или другояче е допустимо да ви изненадам, само че свинското бонфиле си е еквивалентно на пилешко бяло месо по мазнини, че с няколко % и по-добро, оскъдни, несъмнено. Точно толкоз диетично. От тук следва незабавно да ни мигне лампичката, че тази част на месото не обича да го държиш доста на топлота, най-ужасното ми нещо е изсъхнало бяло месо - просто не мога и да го опитам.

И тук е простата трудност. И по този начин:

Първо - това освен за бонфилето, а и за всевъзможен тип месо, не може да бъде извадено от ледник и хоп на котлона. Едни 2 часа си желае стайна температура. Искам да усетя усет и най-много текстура, по тази причина тук нямам никакви забележителни подправки - сол, черен пипер, сумак и доста малко прясна мащерка, която ще пусна в тигана, до момента в който всичко се случва. Опционално си е добре и сушен риган, само че може и изобщо нищо.

Второ - още преди да стартира всичко си пущам фурната на 200 градуса, ще ви кажа за какво.
В тиган поставям малко масло и малко зехтин, в случай че прибавя единствено масло бързо ще изгори белтъка от маслото и това няма да ви се понрави като усет. Измивам и подсушавам глава чесън, отсичам я малко над средата и я прибавям с отрязаното към мазнината - шлюпките са цар на усета и тук.

Запечатвам от 4 страни бон филето за по 2 минути всяка страна, изстискавам с длан половин портокал, задачата е да останат соковете вътре, а и тъкмо поради това ще сложим месото в по-гореща фурна, желаеме положително изпичане извън, без сурови детайли от вътрешната страна, във фурната му би трябвало 10 минути печене.
И доста значимо. Изваждаме бон филето и го оставяме да отпочине за едни най-малко 10 минути и никога не го режем. Така то ще дръпне соковете си, ще продължи доста нежна топлинна обработка и най-после ще се радвате не на подметка, а не нещо, което си заслужава всяка хапка.
За всяко месо без мазнини това предписание важи - запечатване, мощна фурна, отмора.

Искам розов цвят, т.е приблизително изпечено. Това е техниката, с която и вие може да го постигнете.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР