Инсултът е много често срещан, има сериозни социални последствия. Хората

...
Инсултът е много често срещан, има сериозни социални последствия. Хората
Коментари Харесай

Невролог: Инсултът е много често срещан и то при млади хора

„ Инсултът е доста постоянно срещан, има съществени обществени последици. Хората би трябвало да посещават лекарите си постоянно, както и да се откриват в точния момент техните проблеми “. Това съобщи за БГНЕС доктор Добринка Калпачка, невролог в УМБАЛ „ Света Анна “.

Тя изясни, че случаите на инсулт са зачестили последно време, а максимален брой недоволства се получават от младежи. „ Това е индикация, че някъде не се случват добре нещата, т.е. има доста стрес “, съобщи доктор Калпачка. Неврологът разясни, че водещият фактор, заради който хората получават инсулт, е артериалната хипертония и това, че хората не мерят постоянно своето кръвно. „ Нездравословният метод на живот също въздейства извънредно доста. Освен това и тютюнопушенето към момента е доста публикувано, у нас хората пушат доста огромно количество цигари “, разяснява експертът.

Тя изясни, че с изключение на тези водещи фактори хората получават инсулти поради прекомерната използването на алкохол, неприятния надзор на захарния диабет, заседналия метод на живот, както и неприятния холесторол.
доктор Добринка Калпачка
„ Подходът за лекуване при получилите инсулт е строго самостоятелен. Понякога се назначават спомагателни проучвания, при някои може да се предложи постоянно премерване на кръвното, по-добро лекуване на артериалния хипохондрит, постоянно взимане на медикаменти. Най-важното е човек да бъде виновен към метода си на живот и в точния момент да обяснява своите здравословни проблеми “, прикани доктор Калпачка.

Като превантивни ограничения неврологът предлага да се води здравословен метод на живот, да се движим интензивно, да преустановим тютюнопушенето, както и да измерваме артериалното си налягане всекидневно. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР