Икономистът Сантяго Пеня положи днес клетва като президент на Парагвай,

...
Икономистът Сантяго Пеня положи днес клетва като президент на Парагвай,
Коментари Харесай

Пеня положи клетва като новия президент на Парагвай

Икономистът Сантяго Пеня постави през днешния ден клетва като президент на Парагвай, обещавайки да " построи съюзи " и да покаже " твърдо и етично водачество " през идващите пет години.


Пеня постави клетва пред държавния замък в Асунсион на тържествена гала, на която участваха южноамерикански водачи, кралят на Испания и тайванският вицепрезидент Уилям Лай. Парагвай е една от дребното останали страни в света, които поддържат публични дипломатически връзки със самоуправляващия се остров, за който претендира Китай, заяви TVP.

" Ще построяваме съюзи и съдействие с геостратегическа визия ", съобщи президентът в речта си при встъпването в служба и добави, че връзките на Парагвай с Тайван " са образец за това и за приятелския дух на Парагвай и съдействието с народите ".

" Отношенията ни с Република Китай-Тайван са образец за приятелския дух на Парагвай с народите, с които сме доста близки и с които усещаме освен като съдружници, само че и като братя. Ще продължим да преговаряме със света без да вършим взаимни отстъпки с нашия суверенитет, територия, полезности и просвета ", съобщи той.

44-годишният Пеня реализира безапелационна изборна победа през април и размени на поста Марио Абдо Бенитес. И двамата са от консервативната партия " Колорадо ", която господства парагвайската политика през последните 75 години.


" Санти ", както постоянно го назовават, дава обещание удобна за бизнеса политика, ориентирана към основаване на работни места, ниски налози и привличане на задгранични вложения. Той устоя на натиска да резервира десетилетните дипломатически връзки на Парагвай с Тайван.

" Успехът се показва в това всички парагвайци да живеят по-добре ", съобщи президентът. " Време е за подписване на пакт за реализиране на качеството на живот, което парагвайските фамилии заслужават ", добави той.

Президентът Пеня съобщи също, че страната му няма да остане настрана от битката за мир по света, в това число и в Украйна.

" Парагвай няма да отсъства от битката за мир по всички краища на планетата, в това число от спора сред Русия и Украйна. Ние поддържаме стопански, културни и исторически връзки с народа на Русия. Не можем да останем безразлични към войнствената експанзия, от която страда украинският народ, с ужасни последствия за човешкото развиване ", съобщи той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР