Идеята за комбиниране на няколко роли в портфолио кариера е

...
Идеята за комбиниране на няколко роли в портфолио кариера е
Коментари Харесай

Портфолио кариера – какво е това?‎

Идеята за съчетание на няколко функции в " портфолио " кариера е привлекателна за доста хора, изключително за тези, които се нуждаят от еластичност. По-познат, само че друг термин е „ на свободна процедура “, което значи, че човек е самостоятелен реализатор, който получава възнаграждение на база осъществена работа или задача, нормално с къс период. Задачите на фрийлансърите могат да варират според от уменията им, написа профилираният уебсайт ESGnews.bg.

Портфолио кариерата съставлява избор на няколко работни места на ненапълно работно време по едно и също време, вместо една работа на цялостен работен ден. В действителност създаването на стабилно портфолио е предизвикателство. Когато човек употребява уменията си, които са използвани в разнообразни обстановки и кариери, и когато излезе отвън зоната си на комфорт, ще може да построи кариера, която да го въодушевява и стимулира за години напред.
Разбити легенди
В продължение на доста години имаше общоприето разбиране, че портфолио кариерата е непокътната единствено за най-успешните изпълнителни шефове и учени. Преди се е разглеждало единствено като за хора към края на сполучлива кариера – членове на Бордове, съветващи висши ръководители или вземащи капиталови решения на високо равнище.

Това към този момент не е по този начин. Портфолио кариерите към този момент са възможни за всеки със самомотивация и дарба да дава артикул или услуга, от които фирмите се нуждаят.
Предимствата
Тъй като времето на индивида, който има портфолио кариера, не е „ дадено “ на избрана компания, това дава известна доза еластичност. Портфолио кариерата предлага свободата човек да избира върху какво да работи, с кого, по кое време и къде да работи и какъв брой да таксува за направеното. Това дава опция на експертите, избрали портфолио кариера да пътуват, да учат или да прекарват време със фамилията си, съобразено със основания от тях самите график.
Недостатъците
Липсата на предсказуемост и опасности за приходите са главните дефекти, в случай че човек разчита на портфолио кариера. Трудно е да се възнамерява бюджет, когато не е ясно от кое място ще пристигна идващият заплатен план.
Начини да се стартира портфолио кариера
Това, което човек може да избере да прави преди да стартира портфолио кариера, зависи от уменията, които има. Колкото по-специфични и по-търсени са, толкоз е по-вероятно да бъде стартирана сполучлива портфолио кариера. Важно е уменията, които човек има, да бъдат нужни на някой различен в този миг. А за д се срещнат, е належащо да бъде основана добра мрежа от контакти.
Частичен бизнесмен
В книгата си „ 10% бизнесмен “ Патрик МакГинис описва методите, по които човек може да направи собствен стартъп, без да напуща главната си работа. Освен да има значимите умения, създателят твърди, че в портфолио кариера може да бъде вложено 10% от времето или от парите на индивида. Подходът е подобаващ даже и за бизнесмени, които биха отделили част от времето си в насърчаване на различен, нов план.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР