Хиляди наемници са готови да се включат във войната в

...
Хиляди наемници са готови да се включат във войната в
Коментари Харесай

Хиляди наемници от Сирия се включват във войната в Украйна. Какви са мотивите им?

Хиляди наемници са подготвени да се включат във войната в Украйна - на страната на Киев и Москва.

Наемниците са от десетки страни по информация на Генералния щаб на украинската войска и на неправителствени организации като " Сирийската обсерватория за човешки права ". Голям брой са от Близкия Изток.

Наемниците от Близкия Изток са от Сирия, Либия, Судан, Ливан, Ирак, съгласно специалисти. 40 000 са сирийците, които са подготвени против възнаграждение да се бият на страната на Русия в Украйна.

Колко биха отишли на страната на Киев - няма изясненост. Властта в Украйна твърди, че 20 000 са наемниците, записали се в специфичния Чуждестранен легион. Те са от 52 страни. Сред тях има хора с изключение на от Близкия Изток, само че и от доста европейски страни.

Какво споделят двама наемници от Сирия, избрали противоположните страни във войната?



На 29 години и колкото да свързващ двата края, този някогашен боен от Сирийската войска на Башар Асад е подготвен да замине за Украйна. Не единствено поради парите.

" Искам да изкарам пари, а и да оказа помощ на Русия, която ни поддържа в гражданската война ", споделя той.

Според наблюдаващи, Русия може да заплати най-много 1000 $ месечно на наемниците. Но те знаят друго.

" Казаха ми, че ще получа 7000 $ за един месец, в случай че се удрям напърва линия, и 3000 за други действия ".

Проруските наемници са от регионите в Сирия, следени от държавното управление на Башар Асад, на чиято страна Русия влезе със стратегически сили през 2015 година

В бастиона на антиправителствените сили в Сирия - Идлиб, наемници са набирани за украински доброволци. Като този 36-годишен някогашен войник, който споделя, че е привикнал с тежки сражения.



" Записах се, тъй като желая да се удрям против Русия. Много към този момент се записаха ", споделя той.

Сирийските наемници, натрупали опит и в гражданската война в Либия, са специалисти в градски сражения.

" Сирийските наемници, които се сражаваха в Либия, бяха наричани " наемни убийци ". Те не се трогват от цивилни жертви - в Украйна или където и да е. Те единствено ще влошат обстановката ", сподели Рами Абдулрахман от Сирийската обсерватория за човешки права.

Според специалисти, сирийските наемници - от тъй наречените Пети корпус, милициите " Нимар " на ген. Сухел Хасан и " Шабиха ", известни с жестокостите си, ще застанат паралелно до съветските наемници от " Вагнер ". Стратегията ще бъде сходна на войната в Сирия.

" Първо, излизат съветските самолети. Всякакви бомби, всевъзможни, без някакви взаимни отстъпки. След това идва съветската военна милиция, които в действителност са чеченците на Кадиров, доубиват, каквото може, и респективно се появяват по-късно " Вагнер ", които откриват някакъв непрекъснат надзор ", сподели арабистът проф. Владимир Чуков.

От украинска страна беше основан Чуждестранен легион. Специалният уебсайт, през който се набират доброволци, натрупа 18 млн. визити за няколко дни.

" От украинска страна споделиха, че тези, които дойдат, ще бъдат със статут на украински военослужещ, една доста солидна заплата. Това, което се показва, в действителност е много конкурентно - от 3500 $ ", сподели Чуков.

И съветската, и украинската страна побързаха да припомнят, че наемниците не попадат под нито едно от разпоредбите за водене на война и задържане на военопленници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР