Григор Димитров приключи участието си на Уимбълдън след загуба от

...
Григор Димитров приключи участието си на Уимбълдън след загуба от
Коментари Харесай

Григор Димитров игра отлично, но взе само сет от Руне в Лондон

Григор Димитров завърши присъединяване си на Уимбълдън след загуба от международния №6 Холгер Руне с 6:3, 6:7(6), 6:7(4), 3:6 в мач от осминафиналите на шампионата. Феновете видяха тенис от доста висока класа. Българинът стартира доста добре и поведе със сет и пробив, само че след това неговият конкурент съумя да обърне развоя на борбата, който продължи 3 часа и 24 минути.


Преди този мач Димитров имаше три следващи победи на шампионата без да загуби сет. Българинът реализира трисетови победи над Шо Шимабукуро от Япония, Иля Ивашка от Беларус и №10 в схемата Франсис Тиафо от Съединени американски щати.

Изключително значим за развоя на първия сет бе седмия гейм, който продължи съвсем 15 минути. Димитров съумя да отрази три благоприятни условия за пробив и да поведе с 4:3. След това българинът стигна до първия пробив в мача за 5:3. В края на гейма Гришо се подхлъзна неприятно на тревата, само че съумя да продължи. Руне стигна до две благоприятни условия за рибрейк в идващия гейм, само че Григор още веднъж се оправи и завоюва първия сет с 6:3 за 54 минути.

Българинът стигна първи до пробив и във втория сет за 2:1. Руне върна пробива за 4:4, а по-късно поведе с 5:4. При този резултат Димитров съумя да избави сетбол и да изравни за 5:5. Двамата тенисисти взеха идващите си сервис геймове и се стигна до тайбрек. В него Димитров избави два сетбола, само че отстъпи с 6:8 точки.

Третата част мина без нито една точка за пробив и се стигна до втори тайбрек. В него Григор изостана с 0:3, а след това и с 1:5 точки. Руне стигна до три сетбола при 6:3 и от втората си опция поведе с 2:1 сета.

Две двойни неточности на Димитров разрешиха на Руне да пробие за 4:2 в четвъртия сет. След това Руне взе двата си сервис гейма и се класира за четвъртфиналите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР