Голямата театрална и филмова актриса Цветана Манева днес чества своя

...
Голямата театрална и филмова актриса Цветана Манева днес чества своя
Коментари Харесай

За любовта или Честит рожден ден, Цветана“

Голямата театрална и кино актриса Цветана Манева през днешния ден празнува своя 80-годишен празник. Но тази година специфичните празненства за рождения й ден ще бъдат три седмици по-късно – на 22 февруари, когато самата тя ще излезе на сцената в специфичен театър в нейна чест. „ Честит рожден ден, Цветана “ е основан за 80-годишния празник на изключителната актриса от драматурга и режисьор Яна Борисова и от Младежкия спектакъл „ Николай Бинев “.

„ Това е неповторимо театрално-музикално прекарване, което ще събере на една сцена разнообразни артисти, които ще играят в чест на една от най-големите актриси на България. Един удивително комичен и покъртително прям диалог за рождените дни, щастието, вълнението, копнежите и всичко, което в никакъв случай не посмяваме да изричаме, само че ужасно доста ни вълнува. И всичко това на фона на приказна музика “, споделя Яна Борисова.

На сцената дружно с Цветана Манева ще излязат Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Снежина Петрова, Вежен Велчовски, Петър Антонов, Силвия Петкова, Александър Сано, както и още други актьори. Композиторът и пианист Милен Кукошаров и контрабасистът Борис Таслев ще изпълнят музика онлайн. Зрителите ще се насладят на текстове и мемоари изпълнени от обичани сътрудници на Цветана Манева, с които тя излиза на една сцена, които харесва и обича.

Това са извънредно надарени актьори, които респектират, въодушевяват и вълнуват, с големия си гений. Освен тях в спектакъла, с виртуалните си поздрави ще се включат и доста други артисти и близки на актрисата. И както на всеки рожден ден ще има една огромна изненада, която се пази в загадка. Най-вероятно на сцената със специфичен привет ще излезе брачният партньор на Цветана – артистът Явор Милушев, който заради здравословни аргументи преди няколко години се отхвърли от театъра.



Драматургът и режисьор Яна Борисова посвещава специфичен театър на Цветана Манева

„ Благодарение на „ Честит рожден ден, Цветана “ всички можем да отворим сетивата си за това голямо прочувствено море, което тази актриса съставлява. Цветана Манева е моя огромна пристрастеност, моята огромна тематика като създател, която аз постоянно ще последвам, а тя постоянно ще ми следва. Цветана е знак на гения, на вдъхновението, на дишането, на насладата, и на концепцията за благополучие.

В момента тя е единствената актриса, която приживе е възприемана като икона. Огромна буря с размери и мощ без аналог. Няма различен метод, по който да ѝ засвидетелстваме всичко, което изпитваме към нея, с изключение на сцената “, споделя Яна Борисова. Тя е индивидът, който убеди Цветана Манева да не се отхвърля от сцената.

На 24 май 2022 година огромната актриса получи премия „ Аскеер “ за повсеместен принос към театралното изкуство и изненадващо за всички от сцената на Театъра на армията заяви, че се отдръпва от актьорската работа. Това стана два месеца след планувана премиера в Народния спектакъл, която по този начин и не се състоя. „ Трудно е да приемеш обстановката, че си отиваш. Ако имаше тук довечера „ изгряваща звезда “, то аз се усещам като залязваща “, сподели тогава Манева. И прикани публиката да й ръкопляска за финален път.

Манева е отраснала в театъра, а животът й като актриса е обвързван с някои от най-ярките женски облици в историята на това изкуство у нас. Превъплъщенията й пред камера са също толкоз мощни, колкото и онлайн пред публиката, а ползата към нейните изяви с годините освен че не понижава, а и сякаш става все по-голям.

Актрисата обществено не заяви каква е повода за неочакваното й решение. За благополучие няколко месеца по-късно Цветана Манева се върна на театралната сцена в два от театралните плана на Яна Борисова „ За любовта “ и „ Нощните рицари “, където актрисата си партнира с по-млади свои сътрудници и чете текстове за любовта.



Моят лист с 10 новогодишни обещания

В навечерието на Нова година по време на спектакъла на Яна Борисова „ За любовта и най-смешната нощ “ Цветана Манева показа своите 10 новогодишни обещания. В обществените мрежи бе публикувано и особено видео от нейната изповед: 

1. Да виждам по-малко телевизия и да чета повече литература. Светът е цялостен с непрочетени прелестни книги. И вие не го забравяйте!

2. Да споделям по-често „ Обичам те “ на обичаните си хора. Не би трябвало да ни е позор, че обичаме някого. Това е мотив за горделивост и доказателство, че имаме сърца и души.

3. Да се науча да прощавам и да не ревнувам. Да мразиш е извънредно възприятие и изтезава този, който го изпитва.

4. Да се пробвам да разбирам и тези, които не одобрявам. Да се пробвам да приема тези, които не харесват мен.

5. Да се грижа за всички, които са родени след мен и да оказвам помощ на тези, които са нямали моя шанс.

6. Да не се нервирам и да не рева за незначителни неща.

7. Да се развличам. Да се любувам. Да съм признателна за всеки миг от живота си, тъй като имам единствено един живот и той е безусловно неповторим.

8. Да не не помня, че щастието не е положение на духа. То идва под формата на мигове, които би трябвало да ни стигнат за цялото останало време.

9. Да се дръзвам и да развеселявам.

10. Да продължа да обичам, да се влюбвам и да предавам тези умения нататък. Да вардя любовта с всички разрешени и непозволени средства. Защото единствено тя си заслужава всичко!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР