Галена е една от най-популярните, обичани и хитови поп-фолк изпълнителки

...
Галена е една от най-популярните, обичани и хитови поп-фолк изпълнителки
Коментари Харесай

10 от хитовете на Галена, допринесли за нейния успех

Галена е една от най-популярните, обичани и хитови поп-фолк изпълнителки у нас сега. Преди броени дни, във връзка рождения ѝ ден, тя бе сюрпризирана от феновете си и получи нова ария за подарък. Тя се споделя „ Истински щастлива “, а нейни създатели са: музика – Артан Кастрати и текст – Ивайла Тодорова. Видеото към парчето пък е подарък от Костадин Кръстев – Коко.

Галена е родена на 21 май в град Смядово. Истинското и име е Галина Генчева. Музикалната и кариера започва през 2004 година с излъчването на първия видео клип на певицата към песента „ Можеш ли “. Тогава тя се изявява под креативния псевдоним – Галя. Първият ѝ албум „ Галена “ излиза през 2006 г.

През 2008 година тя се сгодява за приятеля си Галин. На 22 юни 2009 година в живота на Галена и Галин се появява синът им – Стефан. През 2010 година Галена получава наградата „ Певица на годината “ на телевизия на Планета, а през 2011 година – „ Албум на годината “ за „ Аз “. През 2013 година поп-фолк дивата се хвърли и в стилния бизнес. Тя показа лична фешън сбирка G SPOT|GALENA for BEYOND. Ето и 10 от най-популярните песни на Галена, помогнали ѝ да стане номер едно.

1. „ Пак ли? “

Песента се трансформира в най-големия шлагер на Галена. Тя се задържа към този момент шести месец в поп-фолк класацията на Меломан.бг, като 7 седмици е заставала на върха. Видеото е снимано в една от най-големите архитектурни забележителности на Истанбул, датираща още от времето на Константинопол – „ Потъналият дворец “. По него са работили режисьорите Людмил Иларионов – Люси и Жоро Манов. Песента е по музика на Артан Кастрати, текст – на Мариета Ангелова и аранжимент – на Калин Димитров.

2. „ Спри ме “

Песента е удостоена с приз „ Видеоклип на годината “ за 2012 година на премиите на ТВ Планета. Негов режисьор е Жоро Манов. Музиката е по парчето на Elli Kokkinou „ Apiseftos “, аранжимент Калин Димитров, текст Тина Денчева.

3. „ Неудобни въпроси “

На 5 октомври 2011 година излиза видеото по водещата ария „ Неудобни въпроси “ – в дует с Гъмзата, от идния, четвърти независим албум на Галена.
музика: Спас Лазаров | аранжимент: Спас Лазаров
текст: Мариета Ангелова

4. „ DJ-ят ме издаде “

За клипа на „ DJ-ят ме издаде “, Галена прави специфичен кастинг за статисти в морският град Варна, които да вземат участие във видеото, с цел да изживеят тръпката да са част от снимането на видеоклип на звездата.
музика: Costi Jonita | аранжимент: Costi Jonita
текст: Росен Димитров

5. „ Хайде, откажи ме “

Галена и Преслава показват първия си дует „ Хайде, откажи ме “ през месец февруари 2011 година, а клипът към песента е сниман в Дубай. Парчето бързо се трансформира в цялостен шлагер.
музика: Спас Лазаров | аранжимент: Спас Лазаров
текст: Росен Димитров

6. „ Аларма “

Парчето е взаимно осъществяване на Галена, Емилия и Малина или трио МЕГА. Превръща се в цялостен клип, а в клипа взе участие актрисата Латинка Петрова.
музика: Цветан Спасов | аранжимент: Цветан Спасов
текст: Росен Димитров

7. „ За пари “ и „ Запали “

Това е една и съща ария в два разнообразни варианта-араванжимета: поп-фолк и денс. Двете части излизат по едно и също време с разнообразни видео клипове. С този невъобразим до момента, опит, певицата още веднъж съумява да притегли вниманието и да бъде измежду най-хубавите.
музика: Ayhan Baskal | аранжимент: Даниел Ганев
текст: Мариета Ангелова

8. „ Тихо ми пази “

Песента става един от най – огромните шлагери на 2010 година, а Галена получава премията „ Певица на годината “.
музика: Спас Лазаров | аранжимент: Спас Лазаров
текст: Радостина Денчева

9. „ Дяволът в този момент ме кара “

Песента излиза на 17 февруари 2009 година
музика: Калин Димитров | аранжимент: Калин Димитров
текст: Радостина Денчева

10. „ Утешителна премия “

Баладата даде подтик на кариерата на Галена и се трансформира в емблематична за нея при започване на кариерата и. Песента е кавър на шлагера „ Poludela “ на Tanja Savic. Българският текст е на Мариета Ангелова.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР