Франция и нейните съюзници събраха помощ в размер на над

...
Франция и нейните съюзници събраха помощ в размер на над
Коментари Харесай

Макрон: Франция и съюзниците ѝ ще дарят над 2,1 млрд. евро за Судан

„ Франция и нейните съдружници събраха помощ в размер на над 2,1 милиарда евро за разкъсвания от война Судан “.


Това съобщи френският президент Еманюел Макрон. Изявлението му пристигна по време на конференция в Париж, отдадена на гражданската война в Судан, съобщи Агенция Франс Прес.

" Можем да обявим, че ще бъдат мобилизирани над 2 милиарда евро. Тази помощ ще може да отговори на най-неотложните потребности на популацията на Судан, вариращи от продоволствена рецесия до обучение “, сподели Макрон.

Френският държавен глава добави, че страните от Европейски Съюз са дали обещание съвсем половината от общата филантропична помощ.

Той сподели, че общият размер на обещаната помощ бележи внезапно нарастване спрямо нивото преди провеждането на конференцията в Париж, когато обещаните средства са били 190 млн. евро.

Френският президент осъди спора сред суданската войска и паравоенните Сили за бърза поддръжка, който избухна преди една година, като дефинира 15 април като " трагична дата за Судан ".

" Това е спор, натрапен на народа, който поражда единствено тъга и страдалчество, предизвиквайки една от най-тежките филантропични рецесии в света. Зад тази война се крие ужасяващ цинизъм ", сподели Макрон и упрекна районните сили, че се пробват да употребяват обстановката за личните си ползи.

„ С конференцията нашият дълг беше да покажем, че не забравяме какво се случва в Судан и че няма двойни стандарти, защото светът се концентрира върху други рецесии “, добави френският водач. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР