Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в бърза

...
Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в бърза
Коментари Харесай

Слалом в бързи води стартира в Кресненското дефиле

Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в бърза вода се организира в Кресненското дефиле, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.


От 19 до 21 април в България е хазаин на Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в бързи води, които се организират в Кресненското дефиле по река Струма.

Събитията са част от влиятелните серии на Международната рафтинг федерация (IRF), провеждани годишно в разнообразни рафтинг центрове на Европа. Състезанията се организират в България за 8-ми път и се провеждат от Спортен клуб „ Приключенска мрежа “.

В 10 ч. през днешния ден бе даден старта на слалома, трасето е с дължина от 500 м., включва 10 порти, половината от които са „ противоположни “, минават се от състезателите с гребане против течението.

Стартът е при „ Правия “ тунел, а финалът при Османска чешма.

В старта в бързите води на река Струма вземат участие тимове от Англия, Босна и Херцеговина и България.


„ Трасето бе забавно и задоволително добре квалифицирано, с цел да бъде преминато от тимовете, несъмнено с нужната връзка и умения, само че въпреки всичко е едно от най-трудните “, сподели пред БГНЕС Александър Младенов от Адвенчър нет, един от първите минал през днешния ден по трасето на слалома.

Струма е една от най-подходящите реки за рафтинг и каяк както в България, по този начин и на Балканите. Тя има разнородни сектори с друга степен на компликация, което я прави подобаваща както за фенове, по този начин и за опитни състезатели

Преди надпреварите, от 15 април, се организираха и профилирани курсове за рафтинг и каяк водачи, както и за съдии, сертифицирани от Международната рафтинг федерация (IRF).

Организаторите не престават дейна работа по популяризирането на рисковите водни спортове у нас, като упоритостта им е Кресненското дефиле да се утвърди като европейска и международна дестинация за феновете на рафтинг и каяк приключенията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР