Докато в Киев обстрелите продължават, премиерите на Полша, Чехия и

...
Докато в Киев обстрелите продължават, премиерите на Полша, Чехия и
Коментари Харесай

Премиерите на Полша, Чехия и Словения пристигнаха в Киев

Докато в Киев обстрелите не престават, министър председателите на Полша, Чехия и Словения дойдоха в украинската столица.

Тримата европейски водачи започнаха това пътешестване, с цел да изразят солидарността на Европа с украинския народ. Те ще беседват президента и премиера на Украйна. Преди обяд беше обявено, че ще влязат в Украйна през Полша с трен за Киев, на фона на нестихващи сражения в подстъпите на столицата и въздушни удари в града.

Целта е да се удостовери недвусмислената поддръжка на целия Европейски съюз за суверенитета и независимостта на Украйна, както и да бъде показан широкобхватен пакет от помощи за украинците и страната им. Тримата министър председатели съставляват Европейския съвет, а визитата е проведена след съвещания с ръководителите на Съвета и на Комисията Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен.ю

It is here, in war-torn Kyiv, that history is being made. It is here, that freedom fights against the world of tyranny. It is here that the future of us all hangs in the balance. EU supports UA, which can count on the help of its friends - we brought this message to Kyiv today.
— Mateusz Morawiecki (@MorawieckiM)
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР