Днес от Терминал 2 на Летище София с полет на

...
Днес от Терминал 2 на Летище София с полет на
Коментари Харесай

Поредна група антарктици ще отпътуват за Буенос Айрес

Днес от Терминал 2 на Летище София с полет на IТА за Рим и Буенос Айрес, ще отпътува следващата група на 32-та Национална антарктическа експедиция.


Групата се състои от ръководителя на експедицията, проф. дн Христо Пимпирев, лекарят, доктор Севдалина Михайлова, геолозите, доцент доктор Дочо Дочев, и доцент доктор Любомир Методиев, които ще осъществят теоретичен план в региона на палеонтологията, Иглика Трифонова и Любов Костова - по научно-образователен план и журналистката Мария Чернева от Българска национална телевизия.

В Буенос Айрес групата ще се раздели – геолозите, не престават за Сантяго де Чили и Пунта Аренас, откъдето ще летят за о-в Кинг Джордж, прилежащ на о-в Ливингстън, където е ситуирана Българската антарктическа станция „ Св. Кл. Охридски “, с полет нает от Турската антарктическа стратегия.


Към останалата част на групата, в Буенос Айрес ще се причислят Н.ПР. Стоян Михайлов - Посланик на Република България в Република Аржентина, флотилен адмирал проф. доктор Боян Медникаров, Началник на ВВМУ „ Н.Й Вапцаров “, Варна и Генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев. Те ще летят до Рио Галйегос и оттова с рейс ще доближат също до Пунта Аренас, откъдето ще летят за о-в Кинг Джордж с полет нает от Португалската антарктическа стратегия.

Всички ще преодолеят последната права от маршрута, сред о-вите Кинг Джордж и Ливингстън, на борда на българския Научно-изследователски транспортен съд „ Св.Св. Кирил и Методий “ (НИК 421), който оперира в границите на Експедицията в архипелага на Южно-Шетлънските острови от началото на годината. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР